Activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 4e week van de zomervakantie 2019Activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 4e week van de zomervakantie 2019

In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Ook kunnen kinderen dagelijks in de Deel komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes,  pannenkoeken, poffertjes en veel meer!

Dagelijks
Blacklight speurtocht, iedere dag kunnen kinderen meedoen met de blacklightspeurtocht. Met een lampje en een antwoordvel gaan ze speuren naar de juiste antwoorden. Deelname € 2,50 incl. pen.

Maandag 12 aug  Patatjesdag
Normaal zijn ze er niet, maar vandaag kunnen er patatjes gegeten worden met een snack tussen 11.30 – 14.00 uur.
’s Middags Bushcraft-activiteiten! Van 13.00 – 15.00 uur
Kinderen gaan een eigen pijl en boog maken en hier mee schieten op een doel, hout sprokkelen, een vuurtje maken met vuursteen, popcorn maken, over de sloot, hut bouwen. Als aandenken krijgen ze een survivalarmbandje Deze activiteit is geschikt voor de wat oudere kinderen. Bijdrage € 7.50 incl. ranja en iets lekkers, leeftijd 5-12 jaar.

Dinsdag 13 aug  Schatkist of juwelenkist
Deze workshop wordt gegeven tussen 11.00 en 15.00 uur. Maak een prachtige juwelenkist voor al je sieraden of een schatkist voor je geld en/of  “schatten”.De materialen die je kunt gebruiken zijn: verf, foam klei, glitterstenen, spiegelkarton, lint, glitters wiebeloogjes, kraaltjes, zand  en schelpen. De bijdrage in de kosten is  vanaf € 4,95 - € 5,95 afhankelijk van gekozen kistje en inclusief ranja en iets lekkers. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Woensdag 14 aug Dreumesochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dierenknuffelen en 'meehelpen'. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,50.
S middags is er tussen 13.30-15.00 uur boerengolf voor iedereen. Tussen de schapen en pony’s door met een klomp aan een stok de bal met zo min mogelijk slagen in het emmertje zien te krijgen. Bijdrage € 2,25 pp.
 
Donderdag 15 aug  Workshop Visjes op stok
Kinderen kunnen tussen 11.00 – 15.00 uur  2 piepschuim visjes versieren en deze op een  standaard bevestigen. Na afloop hebben ze een superleuke decoratie voor bijvoorbeeld in het raamkozijn van hun slaapkamer. De materialen die ze kunnen gebruiken zijn: verf, foamklei, glitterstenen, wiebeloogjes, schelpen en zand. Doe je mee? Knutselplezier verzekerd! De bijdrage is € 5,95  inclusief ranja en iets lekkers. Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Vrijdag 16 aug Spelletjesochtend
Van 10.30 -12.00 uur kunnen kinderen verschillende spelletjes komen spelen met als thema boerderij. Doe gezellig mee! Bijdrage € 2,75 incl. ranja. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Slootjessafari
‘S middags kunnen kinderen tussen 13.30-15.00 uur met schepnetjes aan de slag om te ontdekken welke diertjes er in de sloten rondom de kinderboerderij leven. Deelname kost € 2.75 incl. waterijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Voor meer informatie en opgeven:
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514 219    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      www.kinderboerderijgouda.nl

Onderwerpen