Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 1e week van de zomervakantie 2019!Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 1e week van de zomervakantie 2019!

In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Ook kunnen kinderen dagelijks in de Deel komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes,  pannenkoeken, poffertjes en veel meer!
 
Dagelijks
Blacklight speurtocht, iedere dag kunnen kinderen meedoen met de blacklightspeurtocht.
Met een lampje en een antwoordvel gaan ze speuren naar de juiste antwoorden. Deelname € 2,50 incl. pen.
 
Maandag 22 juli Dreumesochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dierenknuffelen en 'meehelpen'. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,50.
 
’s Middags Bushcraft-activiteiten! Van 13.00 – 15.00 uur
Kinderen gaan een eigen pijl en boog maken en hier mee schieten op een doel, hout sprokkelen, een vuurtje maken met vuursteen, popcorn maken, over de sloot, hut bouwen. Als aandenken krijgen ze een survivalarmbandje Deze activiteit is geschikt voor de wat oudere kinderen. Bijdrage € 7.50 incl. ranja en iets lekkers, leeftijd 5-12 jaar.
 
Dinsdag 23 juli Workshop Collage “mixed media” op een canvas doek.
De workshop wordt gegeven tussen 11.00 en 15.00 uur. De bijdrage in de kosten is € 5,95 inclusief ranja en iets lekkers. Maak een prachtige “mixed media” collage op een canvas doek. De materialen die je kunt gebruiken zijn: verf, foam klei, glitterstenen, veren, houten figuurtjes, papier, wiebeloogjes, zand  en schelpen.
 
Woensdag 24 juli wordt er ’s ochtends een Ponyochtend georganiseerd tussen 11.00 – 12.30 uur.
Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel en een ponycupcakje!
Vanaf 4 jaar. Bijdrage € 7.50 incl. ranja.
 
’s Middags kunnen kinderen cupcakejes versieren. Bijdrage € 1.75
 
Donderdag 25 juli ga op ontdekking op de Kinderboerderij georganiseerd van 10:30 uur – 12.30 uur.
Op deze ochtend kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger, dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen in de kantine. Afsluiting met een lekkere pannenkoek en een glas melk! Deelname kost € 6.00  Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.
S middags is er tussen 13.30-15.00 uur boerengolf voor iedereen. Tussen de schapen en pony’s door met een klomp aan een stok de bal met zo min mogelijk slagen in het emmertje zien te krijgen. Bijdrage € 2,25 pp.
 
Vrijdag 26 juli
Deze dag kunnen kinderen tussen 10.30 – 12.00 uur geschminkt worden. Bijdrage € 2,50.
 
Slootjessafari
‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30-15.00 uur met schepnetjes aan de slag om te ontdekken welke diertjes er in de sloten rondom de kinderboerderij leven. Deelname kost € 2.75 incl. waterijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.
 
Voor meer informatie en opgeven:
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514 219 / 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   www.kinderboerderijgouda.nl

Onderwerpen