Activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 4e week van de zomervakantie 2018Activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 4e week van de zomervakantie 2018

In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Ook kunnen kinderen dagelijks in de Deel komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes,  pannenkoeken, poffertjes en veel meer!

In de deel is een aquarium iets anders ingericht dan normaal. Kom kijken en doe mee met de leuke quiz en wie weet win jij een leuk prijsje. Om de twee weken verandert de opdracht. Deelname is gratis.

Maandag 6 aug  Dreumesochtend voor de allerkleinsten. Hierbij organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dierenknuffelen en 'meehelpen'. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,50.

’s Middags Bushcraft-activiteiten!
Van 13.00 – 15.00 uur gaan kinderen een eigen pijl en boog maken en hier mee schieten op een doel, hout sprokkelen, een vuurtje maken met vuursteen, popcorn maken, over de sloot, hut bouwen. Als aandenken krijgen ze een survivalarmbandje Deze activiteit is geschikt voor de wat oudere kinderen. Bijdrage € 7.50 incl. ranja en iets lekkers, leeftijd 7-12 jaar.

Dinsdag 7 aug  Workshop Vlinders en insecten.
Deze workshop wordt gegeven tussen 11.00 en 15.00 uur. Kinderen kunnen aan de slag met materialen die te maken hebben met vlinders en insecten. Maak een leuke bijenbroche, een vlinderkast, een oorwormenpotje of een decoratieve vlinder. Er kan met verschillende materialen gewerkt worden. Bijdrage vanaf € 1,50. Onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Woensdag 8 aug
Dreumesochtend voor de allerkleinsten. Hierbij organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dierenknuffelen en 'meehelpen'. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,50.
’s Middags kunnen kinderen cupcakejes versieren. Bijdrage € 1.75.

Donderdag 9 aug 
Workshop schatkist of juwelenkist. De workshop wordt gegeven tussen 11.00 en 15.00 uur. Maak een prachtige juwelenkist voor al je sieraden of een schatkist voor je geld en/of  “schatten”. De materialen die je kunt gebruiken zijn: verf, foam klei, glitterstenen, spiegelkarton, lint, glitters wiebeloogjes, kraaltjes, zand  en schelpen. De bijdrage in de kosten is € 5,95 inclusief ranja en iets lekkers.

Vrijdag 10 aug Pannenkoekenfeest!
Kinderen kunnen tussen 11.00 – 14.00 uur al de ingrediënten voor hun pannenkoek verzamelen en er een lekkere pannenkoek van laten maken die ze zelf mogen versieren, tijdens het wachten maken ze een koksmuts! € 6,50 incl. een glas melk. Ouders kunnen uiteraard ook pannenkoeken komen eten of iets anders.

Voor meer informatie en opgeven:
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514 219  / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      www.kinderboerderijgouda.nl

Onderwerpen