Super Cool Kindercollege



Super Cool Kindercollege

Binnenkort wordt er voor de vijfde keer een nieuwe kinderburgemeester gekozen. In die 5 jaar is de kinderburgemeester een begrip en nieuwe traditie geworden in de stad en gemeente Gouda. De kinderburgemeester krijgt hulp van 5 kinderwethouders. Die vormen samen echt een Super Cool  Kindercollege dat heel veel plannen maakt voor kinderen in Gouda.
 
Kom je op ons Super Cool Kidsfeest?
Een aantal van die plannen zijn gebundeld en worden tegelijk uitgevoerd bij het afscheidsfeestje van het huidige kindercollege: het Super Cool Kidsfeest op woensdagmiddag 23 mei van 13.00 tot 16.00 uur op de Markt in Gouda.
 
Voor deze gelegenheid wordt de Markt verdeeld in pleinen, allemaal met een eigen thema. Deze thema’s zijn gekozen door het kindercollege, omdat zij vinden dat dit thema belangrijk is voor kinderen en aandacht verdient. Zo komt er bijvoorbeeld een Cultuurplein, een Techniekplein, een Natuurplein, een STOP met Pesten-plein, een Sportplein, een heuse Kinder-Vrijmarkt en nog veel meer. Een feest is niet compleet zonder vet coole muziek  en taart! Maar je kunt er ook testjes doen met robots, lekker sporten, lekker zingen en nog veel en veel meer.
 
Kost niks, behalve wat je koopt voor het Goede Doel
Het feest is gratis toegankelijk, maar koop je iets op de vrijmarkt of eet je iets lekkers, dan help je ons Goede doel te ondersteunen: Kinderboerderij De Goudse Hofsteden; die willen we niet missen in de stad!
 
Voor het kind, met elkaar!
De algehele coördinatie wordt gedaan door de Brede School Gouda.
De pleinen worden georganiseerd door (in alfabetische volgorde) :

 
Bibliotheek/Chocoladefabriek
Centrum voor Jeugd en Gezin
Cultuurhuis de Garenspinnerij
DOE platform
de Goudse Schouwburg
Kinderboerderij de Goudse Hofsteden
Kwadraad Maatschappelijk Werk
Natuur&Milieupunt
Oude Stadhuys Gouda
Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG)
SPORT.GOUDA
TechniekpuntGouda
En natuurlijk de kinderburgemeester en kinderwethouders!
 
Het is dan ook een samenwerking waar Gouda (en waarschijnlijk de hele wereld!) zijn vingers bij kan aflikken.
 
KOM DUS ALLEMAAL NAAR ONS SUPER COOL KIDSFEEST op woensdag 23 mei aanstaande
 
Alle informatie is ook terug te vinden op https://www.bsgouda.nl/kinderburgemeester/super-cool-kidsfeest/en de facebookpagina van de kinderburgemeester van Gouda.

Onderwerpen