Gouda helemaal klaar voor gloednieuwe Koningsnacht

 

 

Gouda helemaal klaar voor gloednieuwe Koningsnacht

- Nog een paar nachten slapen, dan is het zover: Gouda beleeft haar nieuwe muziekevenement Hart van Oranje. Op social media is het evenement in inmiddels al het gesprek van de dag. De organisatie verwacht een hoge opkomst. Daar zijn de nodige maatregelen voor getroffen.

Zo kunnen bezoekers hun festivalmunten ook inleveren bij Brasserie-Bar de Zalm, Swing, Grand Café Central en De Tapperij.
Wat voor weer het gaat worden blijft nog spannend, maar de organisatie haalt alles uit de kast om het evenement succesvol te laten verlopen.

 
Het muziekfestival Hart van Oranje staat voor de deur. Het gloednieuwe muziekevenement, dat haar allereerste editie beleeft op koningsdag 26 april, heeft volgens de organisatie de potentie om hét oranjefeest van Gouda te worden. Organisator Ruissen: “We hebben veel tijd en energie gestoken in deze productie. We zouden het ontzettend leuk vinden als de Markt van Gouda die avond vol staat met enthousiaste feestgangers. Hoeveel mensen er daadwerkelijk komen blijft uiteraard spannend, maar we hebben ons uiterste best gedaan om voor de gehele stad iets leuks neer te zetten.”.
 
De organisatie neemt het zekere voor het onzekere. “We hebben 10.000 herbruikbare hardcups laten maken. Zo zijn we in ieder geval goed voorbereid op de drukte!”, zegt organisator Ruissen. “Bij elke 5 munten die je koopt, krijg je 1 gratis hardcup. Met de inzet van herbruikbare hardcups willen we bezoekers stimuleren om bij te dragen aan een schonere binnenstad. Bij inlevering van de hardcup doneer je € 0,50 aan kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Zo steun je ook nog eens een leuk Gouds doel!”.
 
Onder de Gouwenaren is in ieder geval veel enthousiasme voor het festival: “Op social media is Hart van Oranje inmiddels het gesprek van de dag. Ook hebben we veel aanmeldingen gehad van vrijwilligers om te komen helpen met de productie. Mochten mensen het leuk vinden om te komen helpen, dan kunnen ze zich nog steeds aanmelden via onze website.”, aldus organisator van Sluijs.
 
Bezoekers die het festival vanuit een bijzondere positie mee willen maken, kunnen meedoen met de winactie die momenteel loopt op Facebook. “Bezoekers kunnen via onze event-pagina kans maken op een VIP-arrangement voor 4 personen. Superleuk natuurlijk, want dit privilège is eigenlijk alleen weggelegd voor de hechte relaties van ons evenement! Diverse leden van de gemeenteraad, waaronder de burgemeester van Gouda zullen bijvoorbeeld ook aanwezig zijn in onze speciale VIP-zaal.
 
Festival Hart van Oranje vindt plaats op 26 april van 17:00 - 00:00 . Het festival is geheel gratis toegankelijk.
Meer informatie is te vinden op www.hvoranje.nl en binnen het officiële facebook-event.

Onderwerpen