De Goudse Schouwburg blikt terug op geslaagd Nationaal TheaterweekendDe Goudse Schouwburg blikt terug op geslaagd Nationaal Theaterweekend


Het weekend van 25 en 26 januari stond Nederland in het teken van de 5e editie van het Nationaal Theaterweekend. Ook De Goudse Schouwburg bood de voorstellingskaartjes aan voor 10 euro per stuk en organiseerde vele extra’s. Maar liefst 1400 personen uit Gouda en omgeving wisten de weg naar de schouwburg te vinden!
 
Het Nationaal Theaterweekend
Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker. Iedereen is tijdens dit weekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Het doel is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.

Nationaal Theaterweekend in De Goudse Schouwburg
De schouwburg liet zien hoe mooi, magisch en spannend theater kan zijn. Op zaterdagochtend startte de eerste Rondleiding XL; overal in het pand vertelden medewerkers over hun werk bij de schouwburg en de bezoekers werden verrast met een kleedkamerconcert. Tijdens het weekend zijn er in totaal 8 van deze rondleidingen gegeven.

Op zaterdagavond waren er 2 voorstellingen te zien en daarna konden de voeten van de vloer bij de Silent Disco, of kon men genieten van loungemuziek in het Theatercafé.

Uiteraard was er ook aan de kinderen gedacht en dus was er op zondag een spannende Kinderspeurtocht backstage, een gezellige Kinderdisco en de voorstelling Assepoes. Ondertussen genoten 40 personen op het toneel van de grote zaal van een bijzondere Sunday Brunch on Stage. En bijzonder was het! De lunch kwam vanuit de toneeltoren in tasjes naar beneden en er waren 3 optredens te zien. Ook toonde de techniek hoe je van een compleet leeg podium, een schitterend, theatraal toneel maakt. De finale van het Theaterweekend was de Open Mic waarbij maar liefst 10 optredens van lokaal talent te bewonderen waren.
 
De Goudse Schouwburg kijkt terug op een zeer geslaagd weekend en is trots om de magie van theater met zoveel personen uit Gouda en omgeving te hebben mogen delen.

Onderwerpen