Verenigde Mannenkoren van Martin Mans in de Sint Janskerk 14 dec.Verenigde Mannenkoren van Martin Mans in de Sint Janskerk
 

Op zaterdag 14 december 2019 zingen de mannenkoren van Martin Mans in de Goudse Sint Janskerk.

Ze worden aangevuld door de gemengde Vocalgroup VOICE en The Martin Mans Formation die ook door Martin Mans gedirigeerd worden. 300 stemmen vullen de gewelven van de Sint Jan met ingetogen en uitbundige kerstklanken. ‘Stille Nacht’ van F. Gruber en ‘Cantique de Noël’ van Adolph Adam zijn hier voorbeelden van.

Hierop sluiten de christmas carols van Vocalgroup VOICE naadloos aan. VOICE heeft zojuist een nieuwe cd uitgebracht met wereldberoemde Christmas Carols die ze in de Sint Jan vertolken: ‘The first Nowell, In the bleak midwinter,  In Dulci Jubilo, Three Kings en Hark, the Herald Angels sing.’ The Martin Mans Formation brengt als zanggroep ten slotte een aantal aansprekende kerstliederen ten gehore. Martin Zonnenberg begeleidt de koren aan het orgel en Mark Brandwijk verzorgt de begeleiding aan de vleugel. Beiden brengen tevens een improvisatie ten gehore. Martin Mans is de drijvende kracht achter de koren en vormt één geheel van stemmen. Het publiek krijgt een gevarieerd programma voorgeschoteld van zang en instrumentale muziek in een schilderachtige ambiance.
 
Datum: zaterdag 14 december 2019
Locatie: Sint Jan, Achter de Kerk, Gouda
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 15,=. Online € 13,=.
Leden PCOB, KBO en ANBO € 12,=
Kinderen t/m 11 jaar gratis.
Reserveren en online bestellen kan op www.martinmans.nl  of t. 06-253 91 903.
Voorverkoop van kaarten bij Boekhandel Smit, Korte Tiedeweg 19, Gouda en in de Sint Jan-winkel in de hal.
  
Mannenkoren en gemengd koor van Martin Mans
De deelnemende mannenkoren die onder het hoofdorgel staan opgesteld zijn het Chr. Waddinxveens Mannenkoor ‘De Gouwestem’ het Chr. Streekmannenkoor ‘Noord-West Veluwe’ en The Martin Mans Formation. Van de eerste twee is Martin Mans al meer dan 25 jaar dirigent. Hij leidt ze met grote gedrevenheid en weet het beste uit de zangers te halen.

Hij is steeds op zoek naar de juiste samenstelling en kiest arrangementen die daarbij passen. Inspiratie doet hij onder andere op in het buitenland waarvandaan hij weer nieuwe composities meeneemt. VOICE is de enige gemengde zanggroep die Martin Mans onder zijn hoede heeft. Het gaat om 30 jonge personen die auditie hebben gedaan en op een hoog niveau zingen. Binnen de gelederen van VOICE bevinden zich enkele solisten die zich in de Sint Jan laten horen: Jacqueline Meijer sopraan, Gerco Blom tenor en Jan Scheper bas.
 

Onderwerpen