Firma van Drie: Expositie Carien Vugts - Klapzand

    Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie
Achter de kerk 13
2801 JX Gouda
Woensdag t/m zondag
van 12.00 tot 17.00 uur
Toegang gratis

 
 
  Gouda, 17 oktober 2019
 

Expositie Carien Vugts - Klapzand

 
November is maand van de Grafiek. In de ruimte van Firma Van Drie realiseert grafisch kunstenaar Carien Vugts haar in-situ tentoonstelling, te zien van 6 november t/m 1 december.  Bezoekers kunnen Carien Vugts in de eerste week van de expositie zelf aan het werk zien. De opening vindt plaats op zondag 10 november om 15:00 uur.
 
Ze heeft zich laten inspireren door de karakteristieke ruimte en door een prent van een landschap van Jan Willem Nortier. Dit werk is onderdeel van de Museum Gouda-collectie. 'Klapzand' verwijst naar grond waar niets wil groeien, grond die ongeschikt is om te verbouwen. Carien Vugts schept haar eigen ideale landschap, door middel van onder andere tekeningen, wandsculpturen en werk ter plaatse. Zo reconstrueert zij een ruimte waar de toeschouwers de sfeer, emoties en associaties van haar herinneringen kunnen ervaren.
 
Naast dit werk maken Cisca Poldervaart (Stichting Grafein) en curator Katja Rodenburg, een keuze uit eerder grafisch werk van Carien Vugts in de vorm van een kleine presentatie en realiseren zij een symposium gedurende de tentoonstellingsperiode waarin onder andere de geschiedenis van de moderne grafiek in Gouda en de grafiekcollectie van het Museum Gouda worden besproken. Zo willen zij aandacht vragen voor het bijzondere klimaat in Gouda voor de grafische kunsten en laten zien hoe Museum Gouda daar een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd.
 
Met vriendelijke groet,
kunststichting Firma Van Drie,
 

www.firmavandrie.nl
         

Onderwerpen