Cursus Nieuwe Kijk op Muziek in De Goudse SchouwburgCursus Nieuwe Kijk op Muziek in De Goudse Schouwburg
 
Op maandag 28 oktober start in De Goudse Schouwburg de luistercursus ‘Nieuwe Kijk op Muziek’ door Muziekverteller Brechtje Roos.
Dit is dé luistercursus voor nieuwsgierige muziekliefhebbers met zin in verdieping.


De cursus bestaat uit vijf lessen. Aan de hand van uiteenlopende muziekfragmenten geeft muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog Brechtje Roos context en luistertips. Vanuit allerlei invalshoeken laat ze de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen.
Dat betekent: luisteren tussen de noten door. Bij Brechtje geen wetenschappelijk betoog, maar een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Voorkennis is niet nodig, maar mag wel.
‘Muziekverteller Brechtje Roos heeft een mooi en persoonlijke aanpak. En dat zie je aan de publieksreacties. Haar intensiteit, betrokkenheid en enthousiasme komen over bij het publiek.’Bart Schneemann- artistiek leider Nederlands Blazers Ensemble.

Elke les is afwisselend met een paar vaste onderdelen: het ontrafelen van een bepaald muziekfragment, het vergelijken van verschillende stijlen en altijd is er ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Hoewel de cursus op zichzelf staat, is het natuurlijk verleidelijk de opgedane kennis te toetsen in de praktijk. Brechtje zal daarom naar concerten verwijzen, die plaatsvinden in de regio.
Wanneer?
De luistercursussen worden gegeven op 28 oktober en op 4, 11, 18 & 25 november van 14.00 uur tot 15.30 uur in De Goudse Schouwburg. Reserveren kan via de site van de schouwburg: www.goudseschouwburg.nl  

Onderwerpen