Nora van Klingeren exposeert bij Firma van Drie

   Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie
Achter de kerk 13
2801 JX Gouda
Woensdag t/m zondag
van 12.00 tot 17.00 uur
Toegang gratis
 

 
  Gouda, 16 augustus 2019
 
 

Tot in de Vezel


Nora van Klingeren (1956, Amsterdam) maakt wandtextiel van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Deze combinaties van technieken en materialen geven structuur en diepte aan het textiel. Haar werk is in stalen lijsten gevat wat een boeiend beeld oplevert.  

De tentoonstelling bij Firma Van Drie toont onder meer werk uit de serie: Chiatura, crossroad for architecture and textile.  Deze serie is ontstaan na een bezoek aan het mijnwerkersdorp Chiatura in Georgië. Naast het wandtextiel zijn er ook kleine objecten in vervilte wol te zien. 

Op het textielvlak is Nora autodidact, gevoel voor vorm en verhoudingen komen voort uit haar opleiding tot architect. Ze werkt veel in opdracht zowel voor bedrijven als particulieren en laat zich daarbij inspireren door de architectuur en de inrichting van kantoren en woonhuizen.
Meer informatie www.noravanklingeren.nl

De expositie is te zien van 28 augustus t/m 15 september en de opening van de expositie is op zondagmiddag, 1 september om 15.00 uur. In de weekeinden is de kunstenaar veelal zelf aanwezig.
Openingstijden: woensdag t/m zondag, 12.00- 17.00 uur. Gratis toegang.
 
Met vriendelijke groet,
 kunststichting Firma Van Drie,

 
www.firmavandrie.nl
         

Onderwerpen