13e expositie GoudsWerk13e expositie GoudsWerk
 

Vanaf 1 juni tot 2 september 2019is de 13e expositie GoudsWerk in Gouwestein van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda te bewonderen.
Van harte aanbevolen!
 
Het getal 13 is geen geluksgetal, echter de organisatoren van deze expositie Janny de Keijzer en Sjouk Engels, is het weer gelukt dat 3 bijzondere kunstenaars hun schitterende werk laten zien:
Ruth Osthoff – schilderijen, Gerrie Verbree – keramiek en Jeanette Ehlert – schilderijen.
 
Ruth Osthoff
In 1980 kwam Ruth naar Nederland, eerst woonde zij in Amsterdam en sinds 1982 in Gouda.
Na haar opleiding als sociaal-pedagoge in Duitsland heeft ze zich verder verdiept in Tai Chi, ademtherapie, meditatie, biografiewerk en dromen.
Altijd met de intentie gericht op de bron van innerlijke kracht.
Na jaren les gegeven te hebben in Tai Chi heeft Ruth steeds meer tijd genomen om in haar atelier te schilderen.
Ze werkt vooral met Japans papier, acrylverf en olieverf. Soms gebruikt ze ook andere materialen die op haar pad komen.
Ruth wil de inspiratie zo eenvoudig mogelijk en moeiteloos op het doek overbrengen.
Voor het Stiltecentrum van het Groene Hart Ziekenhuis maakte ze in opdracht een schilderij.
Haar werk wijst naar een woordeloos besef van het mysterie van leven en dood. In de verstilling die de schilderijen uitstralen is pure levenskracht voelbaar.

 
Gerrie Verbree
Gerrie is altijd bezig geweest met creativiteit. Als kind in de oorlogstijd was ze druk bezig met de handnaaimachine van haar moeder en met lapjes en klosjes garen. Speelgoed was er toen niet. Daarna heeft ze een opleiding voor coupeuse gedaan.
Later heeft Gerrie de opleiding voor lerares gevolgd en 35 jaar naailes gegeven. Ze woonde in Wijk bij Duurstede waar ze in het museum cursussen heeft gevolgd. Haar interesse voor kunst is toen ontwikkeld. Ze heeft leren schilderen, modeltekenen en keramiek maken op de Werkschuit in Gouda. Ook heeft Gerrie een opleiding kunstzinnige therapie op antroposofische basis gevolgd. Vanaf 1986 gaf ze naast naailes ook schilder- en keramieklessen. Ze maakt al zo'n 30 jaar keramiek. De eerste 10 jaar had ze een galerie.
In 2001 is ze verhuisd naar Moordrecht. Nu geeft Gerrie nog schilderles en houdt zich vooral bezig met schilderen en keramiek maken.
 
Jeanette Ehlert
Jeanette exposeert voor de eerste keer.  Ze schildert zowel op doek als op papier. Op doek gebruikt ze altijd olieverf en op papier meestal acrylverf.
Voor de expositie GoudsWerk heeft ze een keuze gemaakt uit werk van beide technieken. 
Ze volgt al jaren een cursus thematisch schilderen bij Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda en dat is terug te zien in de onderwerpen. 
Jeanette is opgegroeid in een groot gezin waar ze vooral zichzelf moesten vermaken.  Als kind zat ze uren te tekenen, niet uit verveling, maar ze vond het heerlijk om daar mee bezig te zijn. Schilderen deed ze als kind niet.

Zoals het vaak gaat verwaterde de interesse in tekenen tijdens de pubertijd.
Op 50 jarige leeftijd kreeg Jeanette meer vrije tijd en was benieuwd of de creativiteit en tekentechniek nog aanwezig was. Ze is toen begonnen met lessen bij de Werkschuit in Gouda. Daar heeft ze ook  de schildertechniek ontdekt.
Ze vond het heerlijk om te ontdekken dat ze er nog evenveel plezier in heeft. Door in een groep te schilderen komen de onderwerpen aangewaaid en doet ze veel inspiratie op. 
 
Deze 13e expositie GoudsWerk is beslist het bezoeken waard.
Ukunt de kunstwerken in de expositie bekijken vanaf heden tot 2 september 2019 op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 en op zaterdag van 09.30 tot 15.30 uur.

Onderwerpen