Lezing over een bijzondere Gouwenaar bij de vrijmetselaars

Lezing over een bijzondere Gouwenaar bij de vrijmetselaars
 
Op dinsdag 28 mei  staan vanaf 19.30 u de deuren van  het logegebouw (Nicolaas Beetsstraat 2, Korte Akkeren) van de Goudse vrijmetselaars open voor iedereen.
Die avond zal Loet van Vreumingen, van de aloude sigarenwinkel aan de Wijdstraat, een lezing houden over een bijzondere Gouwenaar: Hendrik van Assendelft.

Hendrik van Assendelft (1875-1928) was vanaf 1902 remonstrants predikant in Gouda, maar ook was hij een prominent vrijmetselaar: voorzitter van de Goudse loge ‘De Waare Broedertrouw’ en redacteur van het landelijke weekblad van de vrijmetselarij. Van Assendelft stond daarnaast ook bekend als een groot kunstliefhebber en -verzamelaar. Hij was bevriend met Mondriaan en hij kende o.a. ook Kandinsky. Zijn collectie bevatte diverse werken van beide kunstenaars.

Loet van Vreumingen is een telg van een bekende Goudse familie. Hun tabakswinkel aan de Wijdstraat geniet nog steeds grote bekendheid.
Van de voorvaderen van Loet van Vreumingen zijn er diverse lid geweest van de Goudse loge.

Na de lezing is er gelegenheid om het logegebouw te bekijken en informatie te krijgen over de Goudse vrijmetselarij, voor mannen én vrouwen!

Onderwerpen