Breast Sculptor includes the price of zithromax without insurance ability to model the lifting of..

Muziek in de Sint-Jan Week 21, 22 & 23

 
 
 
 
Informatie over concerten in de Goudse Sint-Jan
 
 
 
 
 
 
 
muziekserie
Orgelconcert
 
 
Gerben Budding

‘Tussen Hemelvaart en Pinksteren’

 
Zaterdag 1 juni, 16.00 uur 
 
Inmiddels bijna een jaar geleden werd Gerben Budding benoemd tot hoofdorganist van de Goudse Sint-Jan en stadsorganist van Gouda. Hij opent de orgelserie op 1 juni 2019 met een programma op het beroemde Moreau-orgel (1736). Thema van het programma is ‘Tussen Hemelvaart en Pinksteren’. Naast werk van Johann Sebastian Bach klinken er vooral composities van Franse bodem. Deze muziek klinkt uitstekend op het Zuidelijk getinte orgel van de Janskerk. Zo speelt hij een deel uit de cyclus voor Hemelvaart van de 20e eeuwse componist Olivier Messiaen, Offertoire pour la fête de l’Ascension van Théodore Dubois en het beroemde derde koraal van César Franck.
 
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
 
 
muziekserie
Studentenconcert
 
 
Marc Schippers
&
Alisa van Dijk


‘Bach ist Anfang und
Ende aller Musik’


Donderdag 6 juni, 13.00 uur 
 
Op het eerste concert van dit seizoen staat de muziek van de grootmeester J.S. Bach centraal. Van hem klinken werken voor viool en orgel en voor viool solo. Naast deze werken is te horen wat voor invloed Bach heeft gehad op componisten na hem. Het is interessant om te horen hoe elke componist de invloed van zijn illustere voorganger combineert met zijn eigen taal en het instrument waar hij voor componeert. Van de vrije Prelude, het lyrische middendeel en de strenge Fuga in de derde Sonate van Guilmant, tot de wervelende, virtuoze/pianistische Fantasie en Fuga van Boëly; overal is de invloed van Bach merkbaar. Daarnaast staat er ook een groot orgelwerk van F. Liszt op het programma; de variaties (fantasie) op ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’. Dit stuk is niet zozeer geïnspireerd door Bach, maar is geschreven op een kort thema uit een Cantate van hem. De componist/pianist/dirigent en organist Liszt neemt u mee in een werk vol van verstilde momenten en virtuoze uitbarstingen. Het orgel verandert bij Liszt in een soort eenmansorkest waarin het schitterende Moreau-orgel de kans krijgt om zijn vele klankmogelijkheden te laten horen. Kortom een concert dat u niet mag missen!
 
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
 
 
muziekserie
Kamermuziek
 
 Studentenkoor
Driestar Educatief

Cantatedienst met BWV 37
‘Wer da glaubet und getauft wird’


 
Zaterdag 25 mei, 16.00 uur 
 
Cantatedienst met BWV 37 ‘Wer da glaubet und getauft wird’ Deze cantatedienst wordt verzorgd door het studentenkoor van Hogeschool De Driestar onder leiding van Arnold Blok. Ars Musica zal de begeleiding verzorgen, met als organist Gerben Budding. In de dienst wordt een cantate van Johann Sebastiaan Bach uitgevoerd in de originele setting van een kerkdienst met samenzang, gebeden, Bijbelteksten en een overweging.
 
Vrij toegankelijk
 
 
 
The Hague String Trio

Kattenberg, Sibelius & Beethoven

 
Zaterdag 8 juni, 16.00 uur 
 
The Hague String Trio (Justyna Briefjes - viool, Julia Dinerstein - altviool, Miriam Kirby - cello) speelt het Trio à Cordes van Dick Kattenburg dat zij als wereldpremière dit jaar op cd hebben uitgebracht. Op de cd ‘After the Darkness’ is muziek te horen van Joodse componisten die zijn omgebracht of vervolgd in de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder is het verhaal achter de Nederlandse componist Dick Kattenburg die in 1944 werd opgepakt en naar kamp Westerbork werd gestuurd, waar vandaan hij later naar Auschwitz is gedeporteerd en omgebracht. The Hague String Trio heeft zijn ééndelige strijktrio gevonden in het archief van het Nederlands Muziek Instituut. Verder bevat het programma een vroeg werk van Jean Sibelius en één van de prachtige strijktrio’s van Ludwig van Beethoven.
 
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
 

Onderwerpen