Cantatedienst in de Sint-Janskerk in GoudaCantatedienst in de Sint-Janskerk in Gouda

Op zaterdag 25 mei 2019 organiseren studenten en docenten van Driestar hogeschool een cantatedienst in de Sint-Janskerk in Gouda (aanvang 16.00 uur, toegang gratis).
 
Cantate BWV 37: Wer da gläubet und getauft wird
De jaarlijkse cantatedienst door studenten van Driestar hogeschool is dit jaar op de zaterdag voor Hemelvaartsdag. Daarom wordt cantate BWV 37 uitgevoerd: ‘Wer da gläubet und getauft wird’. Cantate 37 is een van de cantates die Johann Sebastian Bach schreef voor dit kerkelijke feest. Het bijwonen van deze uitvoering in de Sint-Janskerk in Gouda is een mooie gelegenheid om alvast vooruit te kijken naar en een voorproef te nemen op Hemelvaartsdag. Ds. Bram Kunz, tevens docent bij Driestar hogeschool, zal een korte meditatie houden die aansluit bij het thema.
 
De cantate wordt onder leiding van dirigent Arnold Blok uitgevoerd door het pabo-3-koor van Driestar hogeschool, orkest Ars Musica en Gerben Budding (orgel). Solisten zijn Corianne van Reenen (sopraan), Marlyne Nieuwenhuyzen (alt), Teun van Dijk (tenor) en Geert Rolfes (bas).
 
De dienst begint om 16.00 uur in de Sint-Janskerk in Gouda. Toegang is vrij. Wel is er een collecte. Hartelijk welkom!
 
Meer informatie over deze cantatedienst: www.driestar-educatief.nl/cantate.
 

Onderwerpen