Informatie over concerten in de Goudse Sint-Jan week 19 en 20

Informatie over concerten in de Goudse Sint-Jan
 
 
 
 
 
 
 
Waldin Roes en Art Zegelaar nemen u deze middag in een lenteconcert mee naar de muzikale wereld van de familie Schumann. Van Robert Schumann zullen zij zijn bekendste werk ‘Dichterliebe’ op tekst van Heinrich Heine uitvoeren. Deze delicate taal van bloemen, dromen en sprookjes wordt veelal geassocieerd met een mannenstem, maar was oorspronkelijk opgedragen aan de sopraan Wilhelmine Schröder- Devrient. Ook van Schumanns vrouw Clara Wieck staan drie pianostukken op het programma. Zij stond vooral bekend om haar meesterlijke pianospel. Clara en Robert: Twee muzikale geniën. Hebben zij elkaar beïnvloed of juist niet? Oordeelt u zelf!
 
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.

 
 


La Primavera

‘Music for a While’

 
ZATERDAG 18 MEI, 16.00 UUR
 
Renaissance- en barokensemble La Primavera brengt al bijna 25 jaar kwalitatief hoogstaande concerten in binnen- en buitenland. Het ensemble bestaat uit Anabela Marco (sopraan), Regina Albanez (theorbe/ barokgitaar) en Maaike Boekholt (viola da gamba). La Primavera, (Spaans, Italiaans en Portugees voor lente), verwijst naar het muzikale voorjaar dat in de late renaissance ontsprong en in de barok tot bloei kwam. Met ‘Music for a While’ brengt La Primavera een afwisselend en sprankelend programma voor een mooie lentedag. Tijdens een muzikale reis door Europa en de lente van de barok beleeft het publiek onder andere de prachtige melodieën van Claudio Monteverdi (1567-1643), de rijke ritmes van de Spaanse muziek, fijnzinnig Frans repertoire van Marin Marais (1656-1728) geschreven aan het hof van de Zonnekoning en sfeervolle teksten op muziek gezet door Henry Purcell (1659-1695), ‘Music for a While’.
 
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
 
 
 
 
muziekserie
Grote Koren
 
 

Toonkunst Gouda

Requiem, J. Rutter
 
VRIJDAG 17 MEI, 20.00 UUR 
 
Het -nu ruim 100-jarige- Toonkunst Gouda geeft op 17 mei een eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent Gilles Michels. Op het programma staan werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy (anthem ‘Hear my prayer’), Leoš Janáček (‘Otče Náš’), Ralph Vaughan Williams (‘Lord, Thou hast been our refuge’) en John Rutter (‘Requiem’). Solisten zijn sopraan Bepke Keersemaekers en tenor Sebastian Brouwer, terwijl in de psalm van Vaughan Williams ook kleine solo’s gezongen worden door Sabine Dijkshoorn (alt) en Remmert Velthuis (bas). De begeleiding wordt verzorgd door het Holland Kamer Orkest en -heel bijzonder- de nieuwe organist van de Goudse Sint Jan: Gerben Budding! Hij zal het programma aanvullen met een solowerk van Felix Mendelssohn-Bartholdy: het Allegro Maestoso (‘Aus tiefer Not schrei’ ich zu dir’) uit diens 3e Orgelsonate opus 65.
 
Tickets € 25,00 inclusief programmaboekje en koffie
Vrienden van de Sint-Jan € 22,50
 
Kaarten te bestellen via de website [https://www.toonkunstgouda.nl/], boekhandels Verkaaik, van der Tooren en Kamerbeek of in de museumwinkel van Sint-Jan
 

Onderwerpen