Muziek in de Sint-Jan Week 17 en 18

 Muziek in de Sint-Jan Week 17 en 18
 

 
 
 
  
 
muziekserie
Orgelconcert
 
 
Paasconcert 

Gerben Budding
 
MAANDAG 22 APRIL, 16.00 UUR 
 
Op tweede Paasdag 2019 zal de hoofdorganist van de Goudse Sint Janskerk en Stadsorganist van Gouda, Gerben Budding, een Paasconcert geven op het Moreau-orgel (1736) van de Sint-Jan. U krijgt een programma aangeboden met orgelwerken rond Pasen. Voor de pauze klinkt muziek van onder meer de componisten Johann Sebastian Bach en Johann Ludwig Krebs.
Na de pauze, waarin u koffie krijgt aangeboden, speelt Gerben de integrale eerste symfonie van Louis Vierne, in leven organist van de Notre Dame te Parijs.
Tijdens het concert krijgt u het Moreau-orgel in al haar facetten te horen. De concertgever zal het programma mondeling toelichten. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje.
 
Tickets € 10,00 – Vrienden van de Sint-Jan € 8,50
 
 
muziekserie
Kamermuziek
 
 
Sietze van Wijgerden
& Chris van de Kuilen

Schubert’s Winterreise

 
ZATERDAG 27 APRIL, 16.00 UUR 
 
 
‘In Winterreise kan een zanger levenslang dwalen’. In vierentwintig gedichten van Wilhelm Müller, verklankt door Franz Schubert, probeert een naamloze jongeling gedurende een eenzame en ijzige zwerftocht een verloren liefde te verwerken. ‘Hij doolt met bevroren tranen langs witte akkers en gestorven bloemen, over harde ijskorsten waaronder gevaarlijke stromen bruisen en door diepe rotskloven – een fascinerende reis bezaaid met dwaallichten, kraaiende hanen, krijsende raven, grommende honden en rammelende ketens.’ Winterreise is ongetwijfeld de meest duistere en fascinerende liederencyclus uit de klassieke muziek: voer voor psychologen, literatuurcritici en musici. Het concert wordt uitgevoerd door Sietze van Wijgerden, bas- bariton, en Chris van de Kuilen, pianist.
 
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Uw entreekaartje blijft de hele dag geldig!
 
 
 
Ketevan Sharumashvili

Bach, Liszt & Piazolla

 
ZATERDAG 4 MEI, 16.00 UUR 
 
De Georgische muzikante Ketevan Sharumashvili heeft zich onlangs in ons land gevestigd, na een grootse carriere in haar geboorteland. Naast haar voortreffelijke techniek blinkt de jonge charismatische pianiste vooral uit door haar diepgaande spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en kalmeert de ziel van de luisteraar. Voor haar concert in de Sint-Jan heeft zij een aantrekkelijk en uitdagend programma samengesteld waarin alle aspecten van haar meesterschap aan bod zullen komen. U gaat luisteren naar werken van onder andere: Bach, Liszt, Ginastera, Piazzolla en Schubert.
 
 

 

Onderwerpen