Concerten in de Sint Janskerk week 15 en 16

 
muziekserie
Grote Koren
Ribattuta Musica

Matthäus Passion, J.S. Bach

 
Vr 12 april, 19:30 uur  
Ribattuta Musica voert Bachs meesterwerk de Matthäus Passion BMW 244 uit met een nieuwe generatie barokspecialisten waaronder artistiek en muzikaal leider Andreas Küppers en solisten Andreas Karasiak, Elvira Beekhuizen, Rosina Fabius en Edward Leach. Bach heeft zich in dit ontroerende meesterwerk overtroffen met protestkoren, verstilde aria’s en liefdevolle koralen. Het indrukwekkende verhaal treft de toehoorder recht in het hart.
Tickets € 40,00 – € 65,00
De luisteraars van Gouwestad radio wordt een korting aangeboden op de entreekaart van 20%
Kortingskode: RITPM19  Kaarten reserveren via: 
www.dematthauspassion.nl   
muziekserie
Kamermuziek
BlueMoon Duo

Bach, Cassadó & Piazolla


 
Za 13 april, 16.00 uur 
Het BlueMoon Duo, bestaande uit accordeoniste Helena Sousa en cellist Ivan Nogueira, beide van Spaanse afkomst, brengt drie van hun lievelingsstukken in een innoverende bezetting van cello en accordeon. In dit programma laten ze werken van Bach, Cassadó (Spanje) en Piazzolla (Argentinië) horen. Drie totaal verschillende muziekwerelden die gekoppeld zijn aan de klassiek traditie. Ivan en Helena maakten hun eigen arrangementen van deze muziek, die niet oorspronkelijk voor hun instrumenten was gecomponeerd. De uitkomst is een unieke luisterervaring vol nieuwe klankmogelijkheden die een nieuwe dimensie aan de muziek toevoegt.
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Uw entreekaartje blijft de hele dag geldig!
Eigen concertseries zijn vrij toegankelijk voor Vrienden van de Sint-Jan.
 
Het Nieuwe Lelie Strijkkwartet

Haydn 


 
Za 20 april, 16.00 uur 
Het Nieuwe Lelie Strijkkwartet speelt sinds kort onder deze naam met elkaar. Ze hebben elkaar leren kennen in diverse begeleidingsorkesten waaronder het Promenade Orkest. Het strijkkwartet bestaat uit Iris van de Laar (viool), Elfriede Kooreman (viool), Irma Haverkamp (altviool) en Magrita Rondeel (cello). Stans Jeurissen spreekt de door haar verzamelde teksten in. ‘Die Sieben Letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ schreef Joseph Haydn voor Goede Vrijdag voor een klooster in Cadiz. De verschillende delen worden voorafgegaan door de zeven laatste woorden van Christus en de preek van toen wordt vervangen door teksten en gedichten van o.a. Nijhoff, Vasalis en Andreus. Muziek en dichtkunst vormen op deze manier een bijzonder en indringend geheel waarbij de luisteraar naar de essentie van deze muziek wordt gevoerd.
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Uw entreekaartje blijft de hele dag geldig!
Eigen concertseries zijn vrij toegankelijk voor Vrienden van de Sint-Jan.

Onderwerpen