Kunstenaarsgroep ARTNOMADEN: kunst met een randje

    Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie
Achter de kerk 13
2801 JX Gouda
Woensdag t/m zondag
van 12.00 tot 17.00 uur
Toegang gratis

 
 
  Gouda, 9 maart 2019
 
 
ARTNOMADEN - …Art on the loose…
 
 Kunststichting Firma Van Drie toont de allereerste expositie van ARTNOMADEN, een ‘fine art community’ waarbij de groep aangesloten kunstenaars hun krachten bundelen, maar ook overtuigend onafhankelijk blijven als kunstenaar. Marc Janssens (BE), Dindi. (NL) en Birgitta Sundström Jansdotter (NL/SWE) hebben het initiatief genomen om een groep inspirerende kunstenaars bij elkaar te brengen met als doel het maken van reizende tentoonstellingen die verwarren, verbazen en inspireren.
 
“...als groep versterken we elkaar zowel op artistiek als op zakelijk organisatorisch gebied zodat we in staat zijn dergelijke reizende projecten op te zetten. Wij geven onszelf een podium om 'kunst met een randje’ te kunnen tonen…” aldus medeinitiatiefneemster Dindi.
 
De kunstenaars hebben elk een eigen handschrift en werken in verschillende disciplines. Keramiek naast schilderijen, beelden van stof naast fotografie, klei en videokunst. Riëlle Beekmans maakt zelfs speciaal een installatie van klei op de locatie. De eerste 5 dagen voor de opening word het bijzondere werk opgebouwd en
dit proces is tot aan de opening te volgen via social media.
 
De tentoonstelling wordt geopend door Marc de Beyer, directeur Museum Gouda op 29 maart om 20.00 uur.
 
Het werk van de ArtNomaden toont een grote mate van verwantschap. Allen werken zij figuratief, associatief en met een gelaagde beeldtaal. De beelden gaan onderling een relatie met elkaar aan en versterken elkaar. De thematiek is divers. Enerzijds is er de fascinatie en het ontzag voor de natuur, waarbij de donkere kant niet geschuwd wordt, anderzijds onderzoeken de kunstenaars het menselijk bestaan, la condition humaine. De groep telt intussen 18 leden uit Nederland, België, Zweden en Brazilië en groeit nog steeds.
 
Meer informatie: www.artnomaden.com.
 
 
Met vriendelijke groet,
kunststichting Firma Van Drie
 
www.firmavandrie.nl
         

Onderwerpen