Festival Door Elkaar

Festival Door Elkaar
 
23 MAART 14.00 – 22.30
CULTUURHUIS GARENSPINNERIJ
GOUDA

 
Festival Door Elkaar is een uniek cultureel evenement georganiseerd door mensen met en zonder verstandelijke beperking. Bij Festival Door Elkaar willen we talenten zichtbaar maken en mensen aan elkaar verbinden. Omdat meedoen niet voor iedereen vanzelf gaat.
 
Op 23 maart 2019 is de tweede editie van Festival Door Elkaar in Gouda. In samenwerking met It's Moving, Dansstudio Gouda, Studiorama, Cultuurhuis Garenspinnerij en Muziekfabriek Rollingsticks zijn er drie fantastische inclusieve culturele producties ontwikkeld. Ook Theater Totaal reist af naar Gouda met een familievoorstelling.
 
Er is dans, theater, muziek, er zijn workshops, spelletjes en nog veel meer.
Het festival is gratis toegankelijk, de zaalvoorstellingen zijn €2,00 per kaartje.
 

TIJD HOOFDPROGRAMMA
14.00 Aftrap van het festival
14.15 Start Foto-expositie De Ontdekkingsreis
14.30 Familievoorstelling 'Hallo is daar iemand?'
16.00 Dansvoorstelling 'De vier Zijzoenen'
17.15 Dansvoorstelling 'De vier Zijzoenen'
18.15 Hiphop Workshop
19.45 De Grote Muziekshow
20.15 Afterparty in Studio Gonz
22.30 Einde van het festival
 
Diverse workshops & activiteiten (tussen 14.30 - 19.30 uur)
 
Het Kleurfeest
Een kunstwerk bestaande uit lijnen, kleuren en kinderen in een muzikale lijst! Kinderen ontmoeten en inspireren elkaar al tekenend op het grote speelvlak en werken zo samen met twee tekenaars aan een groot kunstwerk. De muzikale omlijsting werkt betoverend; de zanger/gitarist brengt live liedjes uit de hele popgeschiedenis.
 
De wolkenvanger
Iedereen heeft fantasieën, beelden en emoties. Vaak zweven ze als wolken boven ons in de lucht. Ze waaien over of veranderen soms van vorm. Soms is een wolk zo bijzonder dat je hem niet wilt laten overwaaien, maar wilt vangen en bij je houden. Dat kan bij Marlinda Weijers van de Wolkenvanger.

De Haringtent
Pop-art kunstenaar Keith Haring wilde kunst van en voor iedereen maken. Zijn street-art had een specifieke stijl, eenvoudige vormen, zonder diepte en in één beweging getrokken. 
Naast graffiti werkte hij ook met krijt op zwarte borden en beschilderde vazen en beelden. Hij heeft in zijn kunst een eigen herkenbare stijl ontwikkeld. Onder leiding van Judith Sluijter van Cultuurhuis Gouda werken we met elkaar aan een echte, inclusieve Haring.

Hall of Games
Schuif aan tafel voor een kaartenspel, een potje sjoelen of daag de ander uit voor een spelletje Wii. Spelletjes doen is de perfecte basis voor vriendschap.

Eetkraampjes
Op het breinplein vind je diverse kraampjes met heerlijke gerechten van Bob Kok. 

De Lounge
Op de tweede verdieping is een lounge-ruimte ingericht. Plof neer op een zitzak, geniet van de rust en ontspan tot je weer helemaal opgeladen bent. 
  
Het festival is een initiatief van Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders
Website: https://www.festivaldoorelkaar.nl/
Alg. mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Onderwerpen