Antichambre, een wachtkamertentoonstelling

 
      Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie
Achter de kerk 13
2801 JX Gouda
Woensdag t/m zondag
van 12.00 tot 17.00 uur
Toegang gratis

 
 
  Gouda, 18 januari 2019
 
 
 

  Antichambre, een wachtkamertentoonstelling

 
  Vlak na de opening van de driejaarlijkse 'Salon' van Museum Gouda organiseert de naastgelegen Firma Van Drie een tentoonstelling van kunstenaars die niet geselecteerd werden voor deelname aan deze editie. Geen verbitterde 'Salon des réfusés', maar een optimistische 'Antichambre'. Kunnen aan de tentoonstelling in Museum Gouda slechts 25 geselecteerde kunstenaars deelnemen, aan 'Antichambre' (de naam van de vroegere wachtkamer van welgestelden) doet een veelvoud mee. Aan het publiek om de twee tentoonstellingen te vergelijken.
 
'Antichambre' laat schilderijen, foto’s, ruimtelijk werk,  keramiek, video’s, sieraden en lampen zien. Anders dan de museumsalon benadert 'Antichambre' de inrichting van de klassieke Salon uit de negentiende eeuw. Met muren van boven tot onder vol kunstwerken wordt de bezoeker ondergedompeld in een totaalkunstwerk, een 'Wunderkammer' van hedendaagse kunst.
 
Programma
zondagmiddag 3 februari, 15.00 uur: Opening
 
Vrijdagavond 8 februari vanaf 19.30 uur Films van Rob Thuis.
Rob Thuis laat diverse korte foto-animaties zien, gemiddeld vijf minuten per film. Voor elke film vertelt de kunstenaar steeds iets over de animatie en over zijn werk. Om half acht kunt je komen en weer gaan wanneer je wilt. Het hele programma duurt ongeveer anderhalf uur.
 
Zondagmiddag 24 februari, 16.00 uur: Finissage.
 
Met vriendelijke groet,
kunststichting Firma Van Drie
 


  www.firmavandrie.nl

Onderwerpen