Salon 2019 toont top van kunstenaars uit Gouda en het Groene HartSalon 2019 toont top van kunstenaars uit Gouda en het Groene Hart

Museum Gouda peilt eens in de paar jaar het kunstklimaat in Gouda en het Groene Hart. Vijfentwintig zorgvuldig geselecteerde kunstenaars presenteren vanaf 29 januari hun beste werk tijdens Salon 2019. De tentoonstelling toont zeer gevarieerd werk: van schilderkunst tot fotografie, van video- tot installatiekunst. Salon 2019 toont aan hoe hoog het niveau is van kunstenaars uit Gouda en het Groene Hart.
 
Een vierkoppige jury, bestaande uit Trude Linde (Firma van Drie), Willem van den Broek (Cultuurhuis Garenspinnerij), Hans Vogels en Marc de Beyer (Museum Gouda), heeft vele kunstenaars uit Gouda en omgeving bezocht. Deze atelierbezoeken hebben tot een selectie van 25 kunstenaars geleid. Tijdens Salon 2019 is er onder meer werk te zien van Suzan Schuttelaar, Dindi van der Hoek, Ruben van Veen, Martijn Duifhuizen, Mieke de Haan, Jelle Korevaar, Pim Leefsma, Edwin Vreeken, Sylvia Leeflang en vele anderen.

Jury- en publieksprijs
Bij Salon 2019 worden twee prijzen toegekend. Zowel de jury als het publiek kiezen hun favoriet. De winnaar van de juryprijs mag een maand lang exposeren in een zaal in Museum Gouda, de winnaar van de publieksprijs exposeert een maand lang één werk.

Kunst voor Kids
Het museum organiseert later tijdens Salon 2019 ook ‘Kunst voor Kids’, waarbij kinderen tot en met 12 jaar voor € 25, - een kunstwerk kunnen kopen, gemaakt door verschillende deelnemende kunstenaars. Natuurlijk worden er ook weer diverse workshops en andere activiteiten rondom Salon 2019 georganiseerd.

Voor actuele informatie: 
www.museumgouda.nl 

Onderwerpen