Concerten in de Goudse Sint Janskerk 30 en 31 augustus en 1 septemberConcerten in de Goudse Sint Janskerk 30 en 31 augustus en 1 september  
 
Toeristen-orgelconcert door Niels de Klerk, donderdag 30 augustus , 13 uur
 
Op donderdag  23 augustus speelt  Niels de Klerk  een orgelconcert met werken van Buxtehude,Bach en Bridge, aanvang  13 uur. Het concert is vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk en voor Vrienden. Collecte na afloop.
 
Niels de Klerk (1997) begon op 8-jarige leeftijd met orgelspelen. Hij had les bij Jaco van de Werken, organist van de Grote Kerk in Heusden, en Gerben Budding in de Grote Kerk in Gorinchem. Vanaf 2016 studeert hij hoofdvak Orgel bij Ruud Huijbregts aan het conservatorium in Tilburg. Verder krijgt hij improvisatieles, eerst van Henco de Berg, later van Wouter van der Wilt.

Verder volgt hij pianolessen bij Simon van ’t Hoff en orgellessen bij Jelena Bazova. Niels volgde masterclasses van onder meer Jean-Baptiste Robin, Rubin Abdullin en Arjen Leistra. In het dagelijks leven volgt hij ook de studie Economie en Bedrijfseconomie aan de Tilburg University. Hij is organist in vijf kerken rondom zijn woonplaats Werkendam, waaronder het Strümphler-orgel in de Hervormde Kerk te Lexmond.
 
------------------------------
 
Kamermuziekconcert door Ensemble Animé, vrijdag 31 augustus, 20 uur
 
Op  vrijdag 31 augustus om 20 uur verzorgt Ensemble Animé een concert in de Sint Jan met muziek van onder andere Scarlatti, Carissimi en Vivaldi. Het concert is vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk en voor Vrienden. Collecte na afloop.
 
Een prachtig klavecimbel, een tafelpositief, viool, alt-viool en zang maar vooral ook heel veel blokfluiten. Ensemble Animé geeft u het gevoel weer even terug te zijn in de tijd van de Barok.

Instrumentaal Ensemble Animé is een jong en ambitieus ensemble, opgericht in 2010. De musici leggen zich hoofdzakelijk toe op het spelen van barokmuziek, hoewel uitstapjes naar andere muziekperioden niet uit de weg worden gegaan.
De veelzijdigheid onder de musici is erg groot, waardoor de concerten zeer afwisselend zijn.

Op projectbasis wordt samengewerkt met andere musici. Er wordt bij de programmering geprobeerd zowel de volwassen luisteraar als de jeugdige bezoeker te enthousiasmeren voor (barok)muziek. Ensemble Animé bestaat uit de volgende leden : Nelline van Liere (subbasblokfluit), Annelore Neele (viool, altviool en zang), Gerlinde Neele (blokfluiten) en Leendert Verduijn (klavecimbel en tafelpositief)
 
------------------------------
 
Kamermuziekconcert door Annemarie van Prooijen en ILil Danin, zaterdag 1 september, 16 uur
 
Op  zaterdag 1 september om 16 uur verzorgen Annemarie van Prooijen (viool) en ILil Danin (clavecimbel, piano) een concert in de Sint Jan met muziek van Bach, Brahms en Biber. Het concert is vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk en voor Vrienden. Collecte na afloop.
 
Prachtige vioolsonates, gespeeld door violiste Annemarie van Prooijen en toetseniste ILil Danin.
Zij spelen werken van 2 van de 3 “grote B’s” en hebben daar zelf een derde aan toegevoegd in de vorm van barokvirtuoos Biber.

Annemarie en ILil leerden elkaar kennen in het Gouwe Hart Orkest in Gouda. Beide musici hebben met het GHO in meerdere concerten gesoleerd. In hun programma brengen ze componisten samen die op de muzikale tijdlijn erg ver uit elkaar liggen. Bach en Biber werkten in de tweede helft van de 17de eeuw en Brahms schreef romantische muziek in de tweede helft van de 19de eeuw.
Annemarie en ILil nemen het publiek mee in deze tijdreis en weten virtuoos de verschillende stijlen te vertolken.
 

Onderwerpen