Cantatedienst door Driestar Hogeschool in Sint Janskerk



Cantatedienst door Driestar Hogeschool in Sint Janskerk

Op zaterdag 29 september organiseren muziekdocenten van Driestar hogeschool een cantatedienst in de Sint-Janskerk in Gouda. De dienst begint om 16.00 uur, toegang is gratis.

 
Voorafgaand aan deze dienst is er in het gebouw van Driestar educatief een programma van Studium Generale met uitleg over de cantate die uitgevoerd zal worden en aansluitend een rondleiding door de Sint-Janskerk.
 
Cantatedienst – ‘Der Herr denket an uns’
Muziekdocenten van de hogeschool organiseren elk jaar een cantatedienst met een projectkoor van zangliefhebbers (waaronder veel oud-studenten) die na drie repetities een cantate en enkele andere kleine koorwerken uitvoeren. Deze keer brengen ze ‘Der Herr denket an uns’ BWV 196 en het ‘Gloria’ uit Dixit Dominus HV 232 van G.F. Händel ten gehore.
 
De cantate staat onder leiding van dirigent Ton van Driel en wordt uitgevoerd door het projectkoor van Driestar hogeschool, orkest Delphi Consort en Geraldine van Gelder (orgel). Solisten zijn Loes van Schothorst (sopraan), Arjen Uitbeijerse (tenor) en Niels Kuijers (bas). Ds. A.J. Kunz verzorgt een meditatie die aansluit op de thematiek van de cantate.
 
Meer informatie: www.driestar-educatief.nl/cantatedienst
 
Studium Generale – inleiding cantatedienst
Voorafgaand aan de cantatedienst op zaterdag 29 september in de Sint-Janskerk biedt het Studium Generale-programma van Driestar hogeschool een introductie op deze cantatedienst aan. Tijdens deze introductie gaat muziekdocente Mariëlle Heidekamp in op de ontstaansgeschiedenis van de cantate. De theologische achtergronden van de tekst worden belicht en het geheel wordt geïllustreerd met geluidsfragmenten.

Tijdens de cantatedienst ‘s middags ontvangen de deelnemers een gereserveerde plaats, waar alles goed te zien en te horen is. Tussen de lezing en de cantatedienst wordt een lunch verzorgd en krijgen deelnemers een rondleiding langs de Goudse Glazen in de Sint-Janskerk.  
 
Het programma begint op zaterdagmorgen om 10.00 uur in het gebouw van Driestar educatief, Burg. Jamessingel 2 in Gouda. Kosten (inclusief lunch): volwassenen € 25, kinderen tot 16 jaar mogen gratis deelnemen.
 
Meer informatie: www.driestar-educatief.nl/introductie-cantate

 

Onderwerpen