Succesvolle afsluiting Pourbus tentoonstelling in Museum GoudaSuccesvolle afsluiting Pourbus tentoonstelling in Museum Gouda
 
Recordaantal bezoekers naar tentoonstelling

In totaal bezochten bijna 29.000 bezoekers de tentoonstelling ‘Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda’ in Museum Gouda.
Daarmee is de doelstelling (van 25.000) ruimschoots gehaald.
De bezoekers waardeerden de tentoonstelling met een ruime 8.

De tentoonstelling was van 17 februari t/m 17 juni 2018 te bezoeken.

 
Op 18 juni maakte directeur Marc de Beyer de balans op. Duizenden bezoekers van binnen en buiten Gouda hebben de afgelopen maanden de weg naar het museum weten te vinden.
 
Er waren opvallend veel mensen voor het eerst in Museum Gouda, die dankzij de marketingcampagne maar ook door de belangstelling van de pers bereikt werden. Maar ook toeristen wisten hun weg te vinden naar deze internationale tentoonstelling.
 
Marc de Beyer: “We zijn ongelooflijk trots op het succes van de tentoonstelling en dat zoveel mensen Gouwenaar Pieter Pourbus hebben leren kennen”.
 
Museum Gouda is alweer druk bezig met de volgende tentoonstelling. Vanaf 20 juli is een gedeelte van de Haagse School en School van Barbizoncollectie van het Groninger Museum te zien in de tentoonstelling ‘van Gauguin tot Toorop. Groninger Museum te gast’.

Prachtige schilderijen van o.a. Paul Gauguin, Odilon Redon, Mathijs Maris, Jan Mankes en Carel Willink zijn t/m 6 januari 2019 in Museum Gouda te bewonderen.
 
De collectie Haagse School en School van Barbizon van Museum Gouda is gelijktijdig te zien in het Groninger Museum: ‘van Courbet tot Israëls. Museum Gouda te gast’.

 
 

Onderwerpen