Keramiekexposities bij Firma van Drie in Jeruzalemkapel

    Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie
Achter de kerk 13
2801 JX Gouda
Woensdag t/m zondag
van 12.00 tot 17.00 uur
Toegang gratis

 

 
  Gouda, 21 april 2018
 

Keramiekexposities bij Firma Van Drie en in Jeruzalemkapel

 
  Bij kunststichting Firma Van Drie worden rondom de Goudse keramiekdagen twee exposities gehouden met keramisch werk onder de titel 'Luster I' en 'Luster II'. Van 25 april t/m 13 mei tonen Rob Bijleveld enNora Leithol in 'Luster I'' hun werk. Rob Bijleveld is verbonden aan de Keramiekopleiding SBB in Gouda en maakt ruimtelijk werk geїnspireerd door de natuur. Van Nora Leitholf - dit jaar afgestudeerd aan de Kunstakademie Düsseldorf - zijn keramische platen te zien, hangend aan de wand en op schilderachtige manier uitgevoerd. Bezoekadres: Achter de kerk 13, van woensdag t/m zondag, 12.00 - 17.00 uur.
 
De expositie 'Luster II' is in de Jeruzalemkapel te zien tijdens de keramiekdagen op 10 mei en 11 mei en daarna nog tot en met 3 juni. Er worden werken getoond vanPablo Ponce, Femke Woltering en Pim Leefsma. Bezoekadres: Jeruzalemstraat 11, van donderdag t/m zondag 12.00 - 17.00 uur.
 
Pablo Ponce is autonoom beeldend kunstenaar en decorontwerper.  Meestal heeft zijn werk een symbolische betekenis. Keramiek is voor hem een zeer veelzijdig materiaal dat hij op een onconventionele manier kan gebruiken in relatie tot bijvoorbeeld theater of in video-uitvoeringen. Voor de expositie in de Agnietenkapel heeft hij speciaal een nieuw werk ontworpen ‘ET EGO IN DECOLLATIO’, de onthoofding van het ego.
 
Femke Woltering maakt keramische sculpturen en sieraden. Een beeld is voor haar pas geslaagd als het aan controle voorbij gaat; als het zijn eigen vorm vindt. Het materiaal moet leidend zijn voor het tot stand komen van de vorm. Haar werk stelt vragen over controle, het intuïtieve, en reageert op de omgeving en de tijd waar we in leven.
 
Pim Leefsma is geen maker van keramiek maar hij gebruikt kant en klaar aardewerk/porcelein om zijn behoefte aan ornamenteren te uiten. Een “guilty pleasure”  noemt hij het zelf, want hij beseft als geen ander dat hij zich, gezien het schitterende Gouds-aardewerk verleden, als ontwerper en plateelschilder op glad ijs bevind… De techniek: porceleinverf op reeds geglazuurd materiaal wat na voltooiing in de oven wordt gebakken, je zou dus van een majolica-effect kunnen spreken. 
 
 
Met vriendelijke groet,
namens kunststichting Firma Van Drie,

 

www.firmavandrie.nl
         

Onderwerpen