Vier je voorjaarsvakantie in Museum GoudaVier je voorjaarsvakantie in Museum Gouda . Met kinderworkshop ‘Jij bent de schilder’
 

In de voorjaarsvakantie organiseert Museum Gouda verschillende vakantieactiviteiten rondom de spectaculaire tentoonstelling Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda.
 
Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zich inschrijven voor de workshop Jij bent de schilder! Onder begeleiding van een rondleider bekijken ze de schilderijen van Pieter en ontdekken ze wie zijn opdrachtgevers waren. Rijke dames, belangrijke heren of zelfs een heel gilde. In de workshopruimte van het museum kruipen kinderen in de huid van de schilder en gaan ze ook met een echte opdracht aan de slag. Met als resultaat een prachtig schilderij om mee naar huis te nemen.
 
De workshops vinden plaats op dinsdag 27 februari en donderdag 1 maart van 14.00 uur tot 15.30 uur. Deelname is gratis, je betaalt alleen het normale entreetarief.

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 
Bezoek je het museum op een ander moment, dan is er voor kinderen een gratis opdrachtenboekje verkrijgbaar bij deze tentoonstelling. Hoe ziet de handtekening van schilder Pieter Pourbus eruit? En wat doet die bananenschil op dat altaarstuk? Op actieve wijze ontdekken kinderen grappige details in oude schilderijen. Het boekje is gratis verkrijgbaar bij de kassa van het museum. Vanaf circa 8 jaar.
 

 

Onderwerpen