3e Bodegraafse Maestro op zaterdag 22 juni 2019

3e Bodegraafse Maestro op zaterdag 22 juni 2019

Op het Raadhuisplein gaat op zaterdag 22 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de derde keer nemen bekende dorpelingen zonder enige orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2019. Vorig jaar was Han Sijm de winnaar van de felbegeerde titel en trofee.

Esther van Lunteren, Jan Leendert van den Heuvel ,Esther Noordergraaf, Rogier van Veen, Monique van de Wakker, Kees Veelenturf, Inge Nieuwenhuizen, Jurgen Kok en Rob Peters zijn de kandidaten die dit keer gaan proberen de finale te bereiken. Ze krijgen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury, die dit jaar bestaat uit Lyan Verburg en John Bouwmans, zal elk optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e Alphense editie, zal de Maestro’s aan het publiek introduceren.

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. Air van Bach is een klassieke werk, La Cumparsita is een tango, Goldfinger is het thema van de gelijknamige Bond film, de Can Can komt uit Orpheus,  popnummer Money, Money, Money van Abba en Funiculi, Funicula, een Italiaans volksliedje dat iedereen meteen herkent als men het hoort. In de finale staat Big Spender op de lessenaar, de finalisten dirigeren dan allemaal hetzelfde werk.
Het Fanfare Promotie Orkest is een projectorkest dat in een steeds wisselende samenstelling optreedt bij verschillende gelegenheden om de concertfanfare te promoten. Zo zijn ze op reis geweest naar Oslo, Estland en Edinburgh, organiseren ze in 2019 de 3e Bodegraafse en 5e Alphense Maestro, hebben samen met Van der Vlugt & Co een voorstelling met het thema bevrijding gegeven en gaan in 2020 op reis naar Hongarije.

Voor de Bodegraafse Maestro 2019 ontvingen we sponsoring van Rabobank Rijn en Veenstromen en de Bodegraafse Ondernemers Vereniging.
Voor meer informatie over het evenement en het FPO kunt u de facebookpagina Bodegraafse Maestro en www.fanfarepromotieorkest.nl  bezoeken of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderwerpen