Avondvullend programma bij festival PleinvibesAvondvullend programma bij festival Pleinvibes

Op zaterdag 16 juni is het centrum van Bodegraven voor even een festivalterrein. De jongerenorganisaties KPJ Bodegraven en SSCB De Zon organiseren dan het gratis toegankelijke festival Pleinvibes op het Raadhuisplein.

Nadat ze vorig jaar samen het Bevrijdingsfestival hadden georganiseerd zijn ze dit jaar weer de samenwerking aangegaan, waar dit nieuwe festival is uitgerold. De organisatie heeft een avondvullend programma weten samen te stellen.

Het podium staat van 16:00 uur tot middernacht bomvol met allerlei spetterende bands en DJ’s van binnen en buiten Bodegraven. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht, want ook een kindermiddag is onderdeel van het festival.

Kindermiddag
Er zijn tussen 16:00 en 18:00 uur diverse activiteiten te doen voor de kleintjes. Kom gezellig springen op het springkussen van Kim’s Springkussenverhuur of kom meedoen met een leuke activiteit van de Scouting Bolaro. Door sportschool Fit Living Well Bodegraven wordt er een Kids Bootcamp gegeven. Bootcamp is een toffe sportles waar je superveel energie van krijgt. De Kids Bootcamp begint om 16:30 uur op het Raadhuisplein. De les duurt een klein half uurtje. Voor de papa’s en de mama’s komt het DJ-duo Zo Vader, Zo Zoon lekkere hits draaien uit de 'goeie ouwe tijd'. De mannen zullen het plein warmdraaien met muziek uit de seventies, eightees, ninetees en zero’s.
De bar is ook alvast geopend, voor de kinderen is uiteraard limonade verkrijgbaar.

Bands en DJ's
Om 18:00 uur trapt het eerste bandje af op het podium. De Santana tribute band LOS (Legacy of Santana) neemt je mee op een muzikale herinneringsreis van de vroege jaren 70 tot nu. De Santana “evergreens” mogen uiteraard niet ontbreken. Daarna volgt de band 'Jibber Jabber & the Jams': met inspiratie uit veel genres omschrijven zij zich als "surf-punk ’n roll" wat aanstekelijk, energiek en knettergek is. Om 20:00 uur zal de 4-koppige ska-band Rude Radiation het podium beklimmen.

Deze band heeft een eigen interpretatie van 2-tone-ska, verrijkt met invloeden uit new wave tot en met onvervalste dub-reggae.
Ze zullen na een uurtje afgelost worden door de Bodegraafse DJ's Nemphis en Saniboy, ook wel het Borfts Freestyle Circus.
Om 22:00 uur staat DJ Jackho achter de draaitafels samen met Jim-D. Dit energieke duo zal ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan en er ook luidkeels meegezongen gaat worden. De DJ Mad Max is de hekkensluiter van de avond. Hij sluit het festival af met hardstyle uit alle hoeken, van de oude classics tot raw van nu.

Afterparty
Om middernacht is het festival op het Raadhuisplein helaas ten einde. Maar de organisatie van Pleinvibes heeft ook gedacht aan de bezoekers die nog even door willen: er is namelijk een officiële Afterparty in Café Vrienden van de Hoeck aan de Van Tolstraat in Bodegraven. De minimumleeftijd is 18 jaar, en de deur sluit om 02:00 uur.
 
  
In het kort:
KINDERMIDDAG
Tussen 16:00 en 18:00 uur springkussen, activiteiten van Scouting Bolaro, en om 16:30 uur de Kids Bootcamp van sportschool Fit Living Well Bodegraven.

LINE-UP PODIUM
16:00 | Zo Vader, Zo Zoon
18:00 | LOS (Legacy of Santana)
19:00 | Jibber Jabber & the Jams
20:00 | Rude Radiation
21:00 | Borfts Freestyle Circus
22:00 | Jackho & Jim-D
23:00 | Mad Max

AFTERPARTY
Na afloop van het festival is de officiële Pleinvibes-afterparty in Café Vrienden van de Hoeck.
Alle uitgebreide informatie over het festival en de activiteiten is te vinden op de website www.pleinvibes.nl.
 

Onderwerpen