cialis zonder voorschrift
Home
06-03-2013 - OBK Driebruggen viert 85 jarig Jubileum op zaterdag 16 maart
Nieuws regionaal - Activiteiten
woensdag, 06 maart 2013 09:47

Op zaterdag 16 maart viert Muziekvereniging Oefening Baart Kunst dat zij 85 jaar geleden werd opgericht. Met een avondvullend programma, waarbij alle onderdelen van de vereniging aan bod komen, wordt stilgestaan bij deze respectabele leeftijd. Om de avond een feestelijk tintje te geven is de Sporthal Custwijc, Laageind 1 te Driebruggen de “place to be”.

Nadat er hard is gewerkt aan de voorbereidingen zowel muzikaal als organisatorisch staat de vereniging te trappelen om het publiek een avondje te verwennen. De slagwerkgroep, onder leiding van Gerda Tuinstra speelt Disturb van Remco op den Dries en Vice Versa van Jan de Kwant. Bij het eerste stuk vindt een spectaculaire melodische opbouw plaats van de gebruikte slagwerkinstrumenten eindigend in hetzelfde ritme als geheel. Bij Vice Versa speelt iedereen dezelfde partij en gebruiken de slagwerkers zelfs elkaars stokken. Het jeugdorkest onder leiding van Hans van Esschoten speelt Rock met ondermeer Freddy Mercury, Jazz en filmmuziek uit Gladiator, Conquest of Paradise en Pirats of the Caribbean. De verschillende muziekstijlen zijn zeer leerzaam voor een jeugdorkest en dat is te horen. Het groot orkest onder leiding van Mark van Mil richt zich op de elementen in de breedste vorm. The Land of Wind and Water van Jan de Haan is een van de hoogtepunten van het concert, maar ook De Zee van John Ewbank staat op het programma. Dit stuk werd ooit gespeeld bij de opening van de Amsterdam Arena. Laten we niet de Bizarre Bazaar van Stephen Watkins vergeten; het stuk verbeeldt een oosterse markt in de woestijn waarbij je het zand tussen je tanden voelt knarsen en de levendigheid van het podium spat. Er is van alles wils, van zeemansliederen tot Keltische muziek, om kort te gaan: kom gewoon luisteren in een sfeervol aangeklede Sporthal Custwijc.

Het concert vindt plaats op zaterdag 16 maart aanstaande vanaf 20.00 uur in de sporthal Custwijc, Laageind 1 in Driebruggen. De zaal is om 19.30 uur open, de toegang is gratis. De presentatie van de avond is in handen van Gentleman-speaker Ton van Elst. Ook wordt er een grote verloting gehouden, dus u hebt ook nog kans op een mooie prijs. Er zijn maar 200 zitplaatsen dus zorg dat u op tijd aanwezig bent!

OBK heeft dringend behoefte aan (nieuwe) muzikanten. Wilt u graag een instrument bespelen en lid worden van een gezellige vereniging waar op een prima niveau wordt gemusiceerd dan bent u van harte welkom. De vereniging beschikt over een aantal uitstekende muziekdocenten om u op te leiden tot muzikant, maar als u al een instrument bespeelt dat in een fanfarebezetting past twijfel dan niet en kom een keer naar de repetitie om sfeer te proeven. Ook oud leden die toch het spelen in een orkest missen worden met open armen ontvangen. De repetities vinden plaats in Dorpshuis Custwijc, Laageind 1 te Driebruggen op donderdagavond. Het jeugdorkest repeteert van 19.00 tot 20.00 uur en het groot orkest van 20.00 tot 22.00 uur. Kijk ook eens op www.obk-driebruggen.nl


Oefening Baart Kunst