cialis zonder voorschrift
Home Artikelen Radio Religie variabel Kerk In De Buurt

Recent gewijzigd


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/modules/mod_latestnews/helper.php on line 105

Login voor medewerkersKerk In De Buurt
Radio - Religie variabel

Programma voor Zondag 27 Juli 2014.     

 

7e Zondag na Pinksteren: 6e Zondag van de Zomer                                                                                

Liturgische Kleur:  Groen


Presentatie
:
  Aty Veldhuizen

Onderwerp:   "Hoop-Ongeduld-Geduld"                                                                           

Meditatie door:   Ds.Tanno Verboom
Tijdens de zomervakantie wijkt Kerk in de Buurt af van het
Oecumenisch leesrooster van de Raad van Kerken.
Het team kiest voor 7 weken zelf een onderwerp uit.
Dit jaar heeft Ds. Tanno Verboom aangeboden 7 meditaties
te verzorgen over het onderwerp “De Vruchten van de Geest”
naar de brief van Paulus aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22
  

Onderwerp:    De 3e aflevering uit deze serie: “Geduld”.

Column:  Albert van Riet

Interview:  In plaats van het interview zal de heer Arie Bijl
van Wijkgemeente de Veste een gedicht uit het nieuwe Liedboek
bespreken dat aansluit bij de meditatie.

Onderwerp :  " Geduld "

Raakvlakberichten:  Angela van Tilborg

Programma Technicus
: 
Hans Sanders


RAAKVLAKBERICHTEN  ZONDAG  20Juli 2014. 


*Meditatieve Momenten

Een kaarsje opsteken in een kerk als je op vakantie bent, misschien doet u dat ook wel eens. Maar wist u dat er ook regelmatig meditatieve momenten zijn in Gouda?
Elke maandagavond om 19.30 uur in de Oud-Katholieke Kerk, Hoge Gouwe 107.  Op elke maandag in de even weken, kunt u om 19.00 uur meedoen aan een meditatie in de Ontmoetingskerk, Dunantsingel 314.


*Gouwe Moment In De St. Janskerk

Ook deze zomer zijn er op de donderdagen in de maanden juli en augustus Gouwe Momenten in de St. Janskerk. Dit biedt toeristen, voorbijgangers en inwoners van Gouda gelegenheid om van 12.00 tot 12.30 uur een ‘Gouwe Moment’ te beleven. Een Gouwe Moment betekent even weg van het rumoer op de Goudse markt en de drukte van alle dag. Even stil worden, bijvoorbeeld om de zin van het bestaan. In de Glazen Hal van de Sint Janskerk kan ieder die dat wil, gedurende het half uur een kaarsje aansteken, luisteren naar meditatieve muziek, een tekst lezen of beluisteren, bidden of gewoon stil zijn.
Wekelijks wordt het Gouwe Moment vormgegeven door een lid of voorganger van een christelijke gemeenschap of kerkelijke gemeente te Gouda. De Gouwe Momenten hebben een oecumenisch karakter. Dat betekent dat de deur onder de toren van de Sint Janskerk, die toegang geeft tot de Glazen Hal, vanaf 11.45 uur open is voor iedereen.
Het eerstvolgende Gouwe Moment is op: donderdag 24 juli 2014. Ds. Wout van Laar, emeritus directeur van de Nederlandse Zendingsraad geeft vorm aan dit moment. geeft vorm aan dit moment. Naast een voorganger zijn er wekelijks verschillende vrijwilligers vanuit de kerken actief rond de organisatie. Ook is er aandacht en gelegenheid voor bezoekers die na afloop van het Gouwe Moment nog wat na willen praten.


*Zaterdagmiddagconcert

De zaterdagmiddagconcerten in de St Janskerk gaan ook deze zomer gewoon door. Hierin vinden nu ook de orgelconcerten, die vroeger op de woensdagavond waren te beluisteren, hun plaats. De muziekcommissie van de Stichting Goudse St Jan hoopt op deze manier de prachtige, maar soms ondergewaardeerde, orgelmuziek dichter bij het Goudse publiek te brengen en het vooral ook toegankelijker te maken.
Op 26 juli is het de beurt aan Arno van Wijk. Arno van Wijk ontving zijn eerste orgellessen al op 7-jarige leeftijd. Op 11-jarige leeftijd werd hij organist van de Ned. Herv. Kerk in Heesselt. Hiermee was hij de jongste organist van Nederland en heeft hij zelfs een vermelding in het Guiness Book of Records gehaald! Arno van Wijk is cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes, waar hij het Marcussen-orgel uit 1970 bespeelt. Per 1 oktober 2012 is hij benoemd als stadsorganist van Goes.
Op het programma staat muziek van Johann Sebastian Bach, Gottfried August Homilius, Johann Christoph Friedrich Bach, Carl Phillip Emmanuel Bach en Johann Ludwig Krebs. Aanvang 16:00, toegang vrij.


*Beiaardconcert In Gouda Van Boudewijn Zwart

Deze zomer is er ook weer een serie beiaardconcerten gepland in Gouda. Het eerste concert is op maandag 21 juli vanaf 20:15 uur en zal worden verzorgd door Boudewijn Zwart. . U kunt de muziek het beste beluisteren in het straatje Achter de Kerk, in de museumtuin van Museum Gouda, in de Molenwerk, in de Koster Gijzensteeg en in diverse binnentuinen en hofjes in de binnenstad.  Boudewijn Zwart (Amersfoort, 1962) is een Nederlandse beiaardier, organist en pianist. Hij stamt uit een bekende organistenfamilie. Hij studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en piano (hoofdvak) aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam (de voorloper van het Conservatorium van Amsterdam). In 1990 won hij alle categorieën van de driejaarlijkse Internationale Beiaardwedstrijd “Koningin Fabiola” in Mechelen (België). Samen met Henry Groen (1957) vormde Zwart jarenlang het Nederlands Carillon Duo. Hij is stadsbeiaardier van Dordrecht (Grote Kerk), Ede (Oude Kerk), Gouda (St. Janstoren), Amsterdam (Westertoren en de Oude Kerk), Bergambacht (St. Laurentiustoren), Schoonhoven, IJsselstein, Barneveld, Apeldoorn, Wageningen en Zeewolde. Hij heeft verschillende composities op zijn naam staan. Hij is president van de internationale beiaardiervereniging Eurocarillon.
Naast het bespelen van de vaste carillons in kerktorens heeft Boudewijn Zwart een mobiel carillon ontwikkeld waarmee overal concerten gegeven kunnen worden, zowel in de openlucht als binnen. Dit carillon telt vijftig bronzen klokken. Onder de titel Bell Moods geeft hij concerten met zowel klassieke muziek, als jazz en volksmuziek. Daarnaast treedt hij op met verschillende kinderprogramma’s en familievoorstellingen.
Boudewijn Zwart is één van de oprichters van het succesvolle Oude Haven Concert dat sinds 1998 jaarlijks op de eerste zaterdag van september plaatsvindt in Schoonhoven. Sinds 2002 heeft Zwart ook de leiding van het Carillon Instituut Nederland te Dordrecht, een private hogere beroepsopleiding voor beiaardiers.


*Vooraankondiging Nieuwe Marriage Course

De Marriage Course is een cursus waarin stellen samen leren hoe ze kunnen bouwen aan een lang en goed huwelijk. De deelnemers hoeven tijdens de cursus nooit in groepjes te praten of iets over hun eigen relatie te vertellen. De enige persoon met wie u ‘moet’ praten is uw eigen partner. Privacy voor iedereen is erg belangrijk tijdens de cursus. En dat is iets wat de deelnemers blijken te waarderen.
De cursus is bedoeld voor stellen die langer dan twee jaar een relatie hebben en die willen investeren in een gezond huwelijk. De cursus is gebaseerd op christelijke principes, maar is geschikt voor iedereen. Communicatie is één van de belangrijke pijlers en daar omheen worden veel zaken ter sprake gebracht.
Vanaf woensdag 24 september begint er een nieuwe cyclus van 7 ontmoetingen. Kijk voor meer informatie op de website www.liefdeentrouw.nl. Hier kunt u het aanmeldingsformulier ook vinden en invullen. U kunt ook bellen naar Dick en Nanda van Dijk, 06-15139055, of mailen naar dick_en_nanda@hotmail.com.
++++++++++++++

 

 


 

Buienradar