Home Artikelen Radio Religie variabel Kerk In De Buurt
Banner

Login voor medewerkersKerk In De Buurt
Radio - Religie variabel

Programma voor Zondag 20 April 2014.    

1e Paasdag   
 
                                      
                                            
Liturgische Kleur:  Wit


Presentatie
:
  Willem Pronk

Onderwerp: " Pasen "  
                      Met een gedicht, teksten van Anselm Grün, en veel muziek                     
                                                       

Meditatie door:  Ds.Anton Admiraal, coördinator van de Dienst Geestelijke Verzorging
                        van Zorgpartners Midden-Holland.

Onderwerp:    " Pasen, Zien En Geloven " 

Column:  Willem den Boer

Interview:   Willem den Boer / Lia Sevenhoven
Onderwerp :  " NNB "

Raakvlakberichten:  Angela van Tilborg

Programma Technicus
:   Hans SandersRAAKVLAKBERICHTEN  ZONDAG  13  April 2014. 


*Vespers Rond Pasen

De vastentijd is de tijd van inkeer, bezinning en gebed. Daarom kunt u deze week op verschillende plekken een meditatief moment meemaken. Maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 april kunt u een Vesper bijwonen in de St Janskerk of in de Ark in Reeuwijk-Brug vanaf 19:30. Daarnaast kunt u aanstaande maandag 14 april ook het stiltemoment in de Oud-Katholieke kerk Hoge Gouwe 107 bijwonen van 19.30 uur tot circa 20.00 uur.


*Paasnachtdienst

Op zaterdag 19 april wordt er in de St Janskerk een paasnachtdienst gehouden vanaf 22:00 uur, verzorgd door het missionair team van de St Janskerk. Het inspirende verhaal van Maria staat hier centraal: van moeder naar volgeling van Jezus en het fascinerende verhaal van ongelovige Thomas, van twijfelaar naar vol vertrouwen.
In de dienst zal er medewerking zijn van Bente de Leede op viool, Corline Bijkerk op dwarsfluit en fluit, Jaap van Lokhorst op drums, Reinier Krins op gitaar, Jaleesa op piano en vier zangeressen. Vertellingen zijn van Frederike van Nieuwkoop- van der Meijden en Gerard Bijkerk.


*Oecumenische Nachtwake Op Witte Donderdag

Op Witte Donderdag 17 april wordt om 21.00, 22.00 en 23.00 uur weer de Oecumenische nachtwake gehouden in de H.-Josephkerk aan het Aalberseplein. Deze sluit aan bij een oude traditie om te waken en te bidden in de nacht dat Jezus zijn dood tegemoet zag in de Hof van Olijven.  Tijdens de wake wordt de Schrift gelezen, er wordt gebeden, er kan een kaarsje worden aangestoken, er worden Taizéliederen gezongen en er zijn ruime stiltes voor eigen overweging.  De wake is bedoeld voor iedereen die mee wil doen, jong en oud, katholiek, protestant of zo maar gekomen.
Het thema dit jaar is: Waardoor laat jij je leiden? Door macht, door onmacht of door kracht? In drie uren staan wij hier bij stil. De uren beginnen om 21.00, 22.00 en 23.00 uur. Tien minuten voor elk uur is er een korte pauze om te komen of te vertrekken.


*Praiseavond Goudse Waarden

Zondagavond, 13 april, kunt u een praise avond meemaken in De Goudse Waarden. Hoe staan we er als Gouwenaren voor? Hoe sterk is de kerk eigenlijk in Gouda en wat is onze rol daarin? Wat is Gods plan met ons, daar waar we wonen?
Dit is toevallig hetzelfde thema als wat de Christen Unie enkele weken geleden tijdens de verkiezingen in Gouda had. Maar hoe worden we nu sterk als Gouwenaren en waarom moeten we eigenlijk samen sterk zijn?   Martin Koornstra is de spreker van deze avond. Hij deelt zijn ervaringen over sterk zijn in God. Wat vraagt God van mij en hoe kom ik hier achter? Martin is een bevlogen spreker, die al veel van Gods Koninkrijk heeft gezien in Nederland. , Kom naar de Aula van de Goudse Waarden, Heemskerkstraat 105. De avond begint om 19:00 uur, de deuren gaan open om half zeven. Entree is gratis


*Vox Jubilans Concert

De Hervormd Gemengde Zangvereniging Vox Jubilans uit Waddinxveen geeft een Passie- en Paasconcert op stille zaterdag 19 april vanaf 19:00 uur in de St Janskerk. Onder de titel “Onderweg naar Pasen” wordt de weg van Christus bezongen vanaf de intocht in Jeruzalem tot en met de opstanding op de Paasmorgen.  
De koorwerken worden door gesproken tekst onder leiding van dominee AJ Kunz uit Katwijk aan elkaar verbonden. Zo kunt u onder anderen luisteren naar: On the way to Jerusalem, In de paaszaal, Dienen, 't Is middernacht, Via Dolorosa, Am Karfreitage, De stilte van het graf, en Christ is risen. Vox Jubilans staat onder leiding van André van Vliet. Het Orgel wordt bespeelt door Marco den Toom, Arjan en Edith Post spelen op de trompet, Severin van Dijk speelt fluit.
De entreeprijs voor volwassenen is € 15,00, voor kinderen gratis. Voor meer informatie kunt u kijken op www.voxjubilans.nl, email adres:info@voxjubilans.nl of telefoon: 0182-534 676.


*Recumconcert

Vrijdag 18 april kunt u vanaf 20.15 uur een concert bijwonen van het Lisney Duo, gevormd door vader en dochter Lisney op piano en cello. Het concert wordt gegeven in De Brug, Dunantlaan 1 Reeuwijk. Het recital wordt verzorg door de celliste Joy Lisney die begeleid zal worden door haar vader James Lisney. Joy (1993) werd al op 6-jarige leeftijd opgemerkt als een groot talent. in 2012 had zij haar debuut-optreden in het Amsterdamse Concertgebouw waar zij de wereldpremière verzorgde van het aan haar opgedragen stuk 'Joy' van Jan Vriend. Voor Recum komen ze cello sonates van Chopin en Beethoven spelen. Gezien hun reputatie een recital om naar uit te zien.
Meer informatie kunt u krijgen via www.jameslisney.com en www.woodhouseeditions.com.
Kaarten kunt u bestellen via de website van het Evertshuis bestellen (Dit geldt niet voor jongerenkaarten).


*Rondje Om De Plas

Op donderdag 17 april kunt u om 10:00 uur weer deelnemen aan het bekende ‘Rondje om de Plas’. Startplaats is het Wapen ven Reeuwijk. Na afloop kunt u nog een kopje koffie drinken. Om ongeveer 12:00 uur is het afgelopen.


*Thema-avond Autisme In De Kerk

Platform ‘Autisme In De Kerk’ presenteert dinsdagavond 15 april in de Driestar een brochure over de godsdienstige opvoeding van kinderen en jongeren met autisme.
Over het onderwerp godsdienstige opvoeding van kinderen en jongeren met autisme leven veel vragen. Dat werd duidelijk naar aanleiding van eerder georganiseerde bijeenkomsten. Daarom heeft Platform ‘Autisme In De Kerk’ besloten een brochure uit te geven waarin handvatten en tips gegeven worden over godsdienstige opvoeding aan kinderen en jongeren met autisme. Deze brochure zal tijdens de thema-avond gepresenteerd worden.
Tijdens de thema-avond zal mevrouw dr. Hanneke Schaap-Jonker kort ingaan op het onderwerp autisme en godsdienstige opvoeding. Vanuit de lezing krijgen ouders praktische handvatten voor o.a. een dagsluiting met kinderen met autisme. Na de lezing zal een forumdiscussie zijn met de spreker en enkele ouders.
Om 19:30 uur opent de avond met een lezing. De afsluiting vindt plaats rond 22:00 uur. De locatie is in Driestar Educatief, Burg. Jamessingel 2, Gouda, kosten zijn € 5,00 per persoon (inclusief brochure 'Autisme thuis; over gezin, geloof en kerk').


*“In Verwondering”, Zeven Schilderijen Over Het Leven Van Jezus

Vanaf 17 april tot 31 dec. 2014 zijn in de St. Janskerk in de ontvangsthal onder het orgel zeven schilderijen over het leven van Jezus te zien van de bekende en getalenteerde kunstschilder Jan Koostra uit Dokkum. Hij maakte zeven grote olieverfschilderijen die elk een belangrijk moment in het leven van Jezus verbeelden: de geboorte in Bethlehem, de doop in de Jordaan, de kruisiging op Golgotha, de opstanding uit de dood, de hemelvaart,de uitstorting van de Heilige Geest op het Pinksterfeest en tenslotte de wederkomst van Jezus op de jongste dag.  De expositie wordt compleet gemaakt door het nieuwste schilderij van Jan Kooistra, een magistraal drieluik van drie meter breed met als onderwerp: “Jezus is de goede Herder”. Bijzonder is het om te ontdekken dat het doek over de doop van Jezus in de Jordaan, gemaakt in 2013, en het hoofdglas van de kerk, eveneens de doop van Jezus door Johannes uit 1555, niet de tegenstelling ‘modern en klassiek’ oproepen maar dat in glas en op doek de volle nadruk valt op de Jezus Christus die onzer één wilde worden.


*The Passion Live Kijken Op Groot Scherm

Na Gouda, Rotterdam en Den Haag is dit jaar de mooie stad Groningen aan de beurt voor de uitvoering van The Passion. Omdat dat voor veel mensen te ver weg is om heen te gaan, kan de uitzending live op TV gevolgd worden op een groot scherm op donderdag 17 maart in de Ontmoetingskerk aan de Dunantsingel. De toegang is gratis, inloop vanaf 20:15 uur.

 
*Pasen Op De Begraafplaats

Op eerste paasdag, 20 april, wordt er een wandeling georganiseerd voor mensen die ondanks de lente en het feest van de opstanding worstelen met rouw en verdriet en bijbehorende eenzaamheid. Ook u kent misschien mensen voor wie dit geldt, zelfs mensen voor wie geloven een hopeloze zaak lijkt. Om 8 uur wordt er verzameld bij de ingang van de IJsselhof. Het programma duur tot 8:45 uur. Aanmelden in niet noodzakelijk en er zijn geen kosten aan verbonden.


*Agenda:

*Zondag 13 april:
Praise avond: De Goudse Waarden, Heemskerkstraat 105, 19:00 uur

*Maandag 14 t/m Woensdag 16 april:
Vespers:  St Janskerk en in de Ark vanaf 19:30 uur

*Dinsdag 15 april:
Thema-avond: Autisme In De Kerk, Driestar Educatief, Burg. Jamessingel 2,
    vanaf 19:30 uur,

*Donderdag 17 april:
Rondje Om De Plas: vanaf 10:00 uur bij het Wapen van Reeuwijk,
The Passion: Kijken in de Ontmoetingskerk, vanaf 20:15 uur,
Nachtwake:  De Josephkerk, Aalberseplein 2, om 21:00, 22:00 en 23:00 uur

*Vrijdag 18 april:
Recumconcert: Het Lisney Duo in de Brug, Dunantlaan 1 Reeuwijk  

*Zaterdag 19 april:
Paasnachtdienst: St Janskerk vanaf 22:00 uur,
Passie- en Paasconcert: Vox Jubilans, St Janskerk vanaf 19:00 uur

*Zondag 20 april:
Pasen op de begraafplaats, vanaf 8 uur de IJsselhof, Goejanverwelledijk 6

+++++++++++++