D66 Zuid-Holland stelt nieuwe duurzaamheidsprijs in

 
D66 Zuid-Holland gaat voor duurzaam. Want alleen met een duurzame en groene provincie blijft het prettig wonen en werken in Zuid-Holland. Daarom start D66 Zuid-Holland met een jaarlijkse uitreiking van de duurzaamheidsprijs voor Zuid-Hollandse projecten. Deze prijs zal voor de eerste keer uitgereikt worden tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Zuid-Holland op 11 januari 2014.
 

Publiek nomineert projecten

Zelf draagt de provincie haar steentje bij door middel van projecten als Groene Cirkels, bedoeld om van de regio een wereldvoorbeeld van groene economie en duurzame gebiedsontwikkeling te maken. Maar er zijn nog veel meer vernieuwende, duurzame initiatieven in onze provincie. Daarom nodigt D66 de burgers, bedrijven en organisaties van Zuid-Holland uit om hun favoriete project te nomineren.
 

Voorwaarden nominatie

Iedereen kan een project indienen. Na het samenstellen van de shortlist door de jury vindt er een publieksstemming plaats.
 
De criteria voor een te nomineren project zijn als volgt:
  • Het project is gevestigd in Zuid-Holland.
  • Het project moet al worden uitgevoerd (plannen die nog in de voorbereidingsfase zijn komen niet in aanmerking).
  • Het project moet op kleine of grotere schaal een bijdrage leveren aan een duurzaam Zuid-Holland
  • Het project moet innovatief zijn. Dat betekent: het moet nieuw zijn, of nieuw in Zuid-Holland of een nieuw onderdeel of nieuwe werkwijze bevatten.
 

Procedure

Men kan een nominatie indienen via het aanmeldingsformulier op www.d66zuidholland.nl  tot 1 december.
In de maand december stemt het publiek van Zuid-Holland voor het beste duurzaamheidsinitiatief.
Op zaterdag 11 januari zal tijdens de Nieuwjaarsborrel van D66 Zuid-Holland de winnaar bekend worden gemaakt. De winnaar ontvangt de titel ‘Beste Duurzame Initiatief in Zuid-Holland 2013’ en een bijbehorende prijs.


 

Onderwerpen