Vier prijswinnaars Erasmus Spreukenspeurtocht


Enthousiast zijn ze gaan zoeken: de winnaars van de Erasmus spreukenspeurtocht in de Gouda. Yke Hekking (10 jaar) en Aimée Lindeman (40 jaar) vonden beiden maar liefst 71 spreuken. Pepeijn Nieuwveld van 9 jaar wist er 64 te vinden en de achtjarige Elize Heddergott 53. Deze winnaars kregen hun prijs woensdag 27 november bij Galerie 5B overhandigd door Hans van den Akker (wethouder Stadsmarketing). De Spreukenspeurtocht startte op Zotte Zaterdag, de eerste zaterdag van de herfstvakantie. Galerie 5B organiseerde op dezelfde dag een druk bezochte kindergraffiti.
 

Erasmus op de Brede School

Voorafgaand aan deze tweede editie van de Spreukenspeurtocht kregen vierduizend leerlingen van de Brede School een folder over Eramus, kind van Gouda. Ook kwamen de Moeder van Erasmus en Wil Arts van het Erasmus Genootschap bij diverse scholen op bezoek om iets over Erasmus te vertellen. De animo bij de winkeliers om mee doen was groot, naast de binnenstad deden enkele winkeliers uit Korte Akkeren mee. 
 

Erasmus en Gouda 

De 16e eeuwse denker en schrijver Desiderius Erasmus is wereldberoemd. Gouda is er trots op dat deze briljante en geestige geleerde in Gouda is opgegroeid en gevormd. Een speciale Erasmus audiotrail leidt langs tien bijzondere historische locaties in Gouda. Kijk voor meer info op www.welkomingouda.nl bij cultuur & historie.

 

Onderwerpen