Programmanieuws

GroenLinks strijdt tegen gaswinning Zuid-HollandGroenLinks strijdt tegen gaswinning Zuid-Holland
 
De provincie Zuid-Holland heeft woensdag 25 april haar standpunt rondom gaswinning bekend gemaakt: zij is niet tegen bestaande gaswinning. GroenLinks ziet het nieuwe statement als ontkenning van de veiligheidsrisico’s voor de inwoners van de provincie en de risico’s voor het klimaat.
 
Statenlid Anneloes van Hunnik: “Na alle ophef die er in Groningen is ontstaan, vinden wij het onbegrijpelijk dat Zuid-Holland niet tegen gaswinning is. Keer op keer is gebleken dat er geen veilige manier is om gas te winnen, en zeker niet in zo’n dichtbevolkt gebied als Zuid-Holland. Daarnaast past gaswinning niet binnen de duurzame doelstellingen van de provincie.” GroenLinks wil dat in heel Nederland de gaswinning zo snel mogelijk wordt afgebouwd. Wij willen inzetten op echt schone alternatieven, zoals zonne-energie en windparken. Van Hunnik: “We moeten nu kiezen voor schone energie en zuinig omgaan met de aarde”.
 
Afgelopen juni debatteerden de Provinciale Staten al over gaswinning in Zuid-Holland. Tijdens deze vergadering is er een motie van SP en GroenLinks aangenomen tegen gaswinning in Zuid-Holland. Alleen de PVV en de VVD stemden toen tegen de motie. Woensdag debatteren de partijen  opnieuw met het provinciebestuur over het standpunt.
 

Onderwerpen