Programmanieuws

5 miljard beschikbaar voor subsidie op zonnepanelen voor ondernemers5 miljard beschikbaar voor subsidie op zonnepanelen voor ondernemers
 
Poeldijk –  3 oktober zal er in in het magazijn van SolarNRG een informatieavond gehouden worden om ondernemers te informeren hoe zij gebruik kunnen maken van maar liefst 5 miljard euro subsidie op zonnepanelen.
De nieuwe SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie) subsidieronde opent 29 oktober. Bedrijven krijgen hiermee de kans om zichzelf verder te verduurzamen met hulp van de overheid. Daarnaast stelt de provincie een extra subsidieregeling beschikbaar voor bedrijventerreinen in Zuid-Holland, waardoor de terugverdientijd van zonnepanelen wel heel interessant word..
 
De SDE+ subsidie
De stimuleringsmaatregelen van de overheid zijn volgens Marco van Veen, eigenaar SolarNRG – een mooie gelegenheid voor bedrijven om bij te dragen aan een lagere energierekening en een extra bron van inkomsten. “De terugverdientijd schommelt dankzij de SDE+ regeling nu tussen vijf en zeven jaar. Daarnaast kunnen bedrijven in het Westland  gebruik maken van een extra subsidieregeling voor de aanleg van een zonnepanelen installatie. Als ondernemers de keuze hebben om geld op de bank te laten staan of te investeren in zonnestroom, is het wat mij betreft echt een no-brainer. Zonnestroom rendeert altijd beter! Dat bedrijven hierdoor een groener imago krijgen en CO2 besparen, is mooi meegenomen.”
 
AGF

De AGF-sector hebben volgens Marco nog eens extra voordelen van zonnestroom. "Zonnestroom sluit naadloos aan op het energieverbruik van bedrijven hier uit deze sector. Deze ondernemingen hebben namelijk een bovengemiddeld hoog verbruik op dagen dat er veel zon is, dit heeft te maken met de koelcellen die op zonnige en warme dagen extra veel stroom verbruiken, en de vergoeding voor eigen verbruik is nóg aantrekkelijker dan terug leveren aan het net.
 
SolarNRG

Al vijftien jaar is het Westlandse bedrijf SolarNRG actief als zonnestroomleverancier. Bedrijven als Westland Partners, het ABC terrein in Poeldijk, Paauw lelies, Houdijk Holland, Kwekerij Zuidbaak en Autobedrijf Wassink, KIA vd Burg en vele andere bedrijven uit Zuid-Holland werden door SolarNRG reeds van zonnepanelen voorzien. Directeur Marco van Veen roept geïnteresseerde bedrijven op om vrijblijvend mee te doen. “Wij regelen alles, van subsidieaanvraag tot begeleiding bij fiscale regelingen. In feite hebben klanten nergens omkijken meer naar". Overigens verplicht een subsidieaanvraag een ondernemer nog tot niets.

Op 3 oktober vindt er een infoavond plaats bij SolarNRG. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderwerpen