Programmanieuws

Arriva start proef met buslijn 470 Alphen a/d Rijn-SchipholArriva start proef met buslijn 470 Alphen a/d Rijn-Schiphol

Iedere 10 minuten een bus

 

Arriva start vanaf maandag 19 november met een proef tijdens de spits met buslijn 470 Alphen a/d Rijn-Schiphol. De bussen rijden dan niet meer volgens de dienstregeling, maar vertrekken iedere 10 minuten. De proef duurt tot en met 7 december. Arriva denkt zo de drukte meer te spreiden. De gemiddelde wachttijd voor de reizigers wordt korter en de kans op een zitplaats groter.

 

Het traject van Alphen a/d Rijn-Schiphol is een druk traject, vooral tijdens de spits. Daarnaast heeft buslijn 470 vaak te maken met verkeersopstoppingen. Als een bus daardoor vertraging oploopt neemt het aantal wachtende reizigers bij de halte toe. Die reizigers willen dan allemaal met de eerstvolgende bus mee, waardoor die bus relatief druk wordt. De gedachte is dat, door bussen met regelmaat in te zetten, de drukte meer gespreid wordt. De proef moet uitwijzen of dat daadwerkelijk in de praktijk gaat werken.

 

Proeftijden (alleen op werkdagen)

Maandag 19 november t/m vrijdag 7 december 2018

Alphen a/d Rijn-Schiphol:

Van 6.00 uur tot 9.00 uur en van 15.00 uur tot 18.00 uur

Schiphol-Alphen a/d Rijn:

Van 6.30 uur tot 9.30 uur en van 15.30 uur tot 18.30 uur

 

Reizigers testen mee

Arriva vindt het belangrijk om te weten wat reizigers op dit traject van de proef vinden. Daarom kunnen reizigers op dit traject zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zo kan Arriva samen met haar reizigers het openbaar vervoer verder verbeteren en de busreis comfortabeler maken.

 

Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/buslijn470

Onderwerpen