Programmanieuws

Agenda De Zon in Bodegraven weer bomvol leuke activiteitenAgenda De Zon weer bomvol leuke activiteiten

Het jongerencentrum De Zon aan de Eiber in Bodegravenis de thuishaven van het jongerenwerk. Het gaat dus niet alleen om feesten. Het is een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, hun talenten kunnen ontwikkelen, een veilige plek geboden word, waar ze vragen kunnen stellen en waar altijd iemand is die naar ze wil luisteren. Een plek waar jongeren hun vrije tijd kunnen doorbrengen, dingen kunnen leren en waar dingen mogen mislukken. Het is een plek waar ze hun eigen ideeën kunnen vormgeven en waar ze gestimuleerd worden vanuit hun eigen leefwereld; verbindend, laagdrempelig en dichtbij. De inzet van de jongerenwerkers is daarbij gericht op een brede positieve ontwikkeling van jongeren en is preventief van aard.
 
Vanaf september zit het programma staat de agenda van De Zon daarom weer bomvol leuke activiteiten, workshops voor kinderen en jongeren in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Met het nieuwe jaarprogramma bieden de professionele jongerenwerkers volop mogelijkheden voor kinderen, tieners en jongeren zowel binnen De Zon als daarbuiten. Zo gaan we weer van start met een reeks aan actieve en creatieve workshops en activiteiten voor kinderen en jongeren. Van uitjes speciaal georganiseerd in de schoolvakanties, en muzikale workshops tot houtbewerking en andere creatieve activiteiten.
 
Naast alle mannelijke jongeren overmacht (die we de doorgaans ervaren), gaan we ons het komende jaar ook meer richten op GIRLS ONLY. We doen toffe workshops zoals een ‘professionele fotoshoot,’ make-uppen en ook stoere meiden dingen, alleen voor meisjes. We delen juicy gossips, hebben het over girl stuff en geven ruimte aan eigen ideeën zoals het bedenken van leuke uitjes of misschien wel het vormgeven van een meidenkamer! 
 
Ook spelen we in op de behoefte van de jongeren op straat en gaan aan de slag met het organiseren van zaalvoetbal mogelijkheden in de wintermaanden en hebben elke woensdag en vrijdagavond de deur van het jongerencentrum aan de Eiber open voor open inloop waar jongeren kunnen gamen, tafeltennissen, internetten, Netflixen, een plaatje draaien, even niks kunnen doen en bijvoorbeeld hulp, tips of goede raad kunnen krijgen. Misschien wil iemand wel gewoon een bakje warme chocomelk komen drinken. Geen probleem!
 
Natuurlijk worden er dit jaar ook weer evenementen georganiseerd. Meestal gebeurt dit vanuit de jongeren zelf en bepalen zij samen met de medewerkers de inhoud daarvan. Op die manier leren de jongeren ook op het gebied van organisatie allerlei aspecten die daarbij komen kijken en kunnen ze uitvinden waar hun interesses liggen.
 
SCCB de Zon is elke woensdag en vrijdag van 12.00 uur tot 21.30 uur open. Verveel je je? Heb je een vraag? Andere ideeën, samenwerkingsmogelijkheden of meer informatie over bijvoorbeeld een specifieke activiteiten? Loop even binnen of hou onze website en Social Media in de gaten. Je kunt ook contact opnemen via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Onderwerpen